Tegen de kampioen van vorig seizoen wist de A-ploeg meteen welk vlees ze in de kuip hadden. Zwevegem zette meteen veel druk en begon furieus aan de wedstrijd. Onze verdedigers bleven hier kalm onder en maakten de eerste aanvallen makkelijk onschadelijk. Ons middenveld raakte ondertussen stilaan op toerental en nam over. De mannen voorin, Kristof en Angelo, konden een paar keer uitbreken, maar zonder resultaat.

In de 17de minuut kreeg nieuwkomer Kristof Coutigny de bal in de voeten, even buiten de grote rechthoek. Kristof dropte zonder verpinken de bal over de doelman in de verste hoek. 1-0. Zwevegem hing nu voor een eerste keer in de touwen en moest langzaamaan het spel ondergaan. De Poperingse druk hield aan, waardoor de bezoekers vrij nerveus begonnen te acteren. Even later werd Klaas buiten de rechthoek -maar wel op weg naar doel- onderuit gehaald door de Zwevegemse goalie. In deze schermutseling kon Angelo de bal ontfutselen en scoren. Maar in plaats van voordeel te geven had de scheidsrechter al gefloten voor een overtreding . De ref kwam niet meer op zijn beslissing terug en ook de logische rode kaart bleef op zak. Maar God straft onmiddellijk en op de vrijschop die volgde loste de bezoekende doelman de bal. Die andere neo-Studaxer, Stive Bertrand, reageerde gevat en prikte zo zijn eerste doelpunt voor Studax. 2-0. Tien minuten voor de rust schilderde Mark Monbaliu de bal op het hoofd van Angelo, die mooi de 3-0 binnen knikte. De A-ploeg ging zo met een comfortabele voorsprong de rust in.

De tweede helft zagen we een totaal ander spelbeeld. De thuisploeg moest nu veelal het spel ondergaan. Bart moest een paar keer alles uit de kast halen om de tegenstander het scoren te beletten. Als Zwevegem op achterstand staat, dan weet je dat de gemoederen vaak oververhit geraken en de duels bitsiger worden. Met nog 20 minuten op de klok deelde Bart Zwevegem persoonlijk een psychologische tik uit, door een strafschop uit zijn doel te ranselen. Poperinge ontsnapte nadien nog enkele keren aan een tegentreffer. Zwevegem, ondertussen met een man minder, geraakte niet meer tot scoren. Eindstand 3-0.

Na de match werd in de KFC-kantine ‘ein prosit’ der gemütlichkeit gedaan op de goede competitiestart. Smaakt naar meer.