In een gelijkopgaande eerste helft waren de grootste kansen toch voor de thuisploeg. Maar een sublieme Gio kon enkele loepzuivere mogelijkheden onschadelijk maken. Rond het halfuur moest hij zich toch gewonnen geven na een aanval op rechts. Toen iedereen dacht dat we met een achterstand gingen rusten, maakte een lokale speler hands binnen de rechthoek, op een knal van Glen. Younes kweet zich zoals gewoonlijk netjes van zijn opdracht en nam de doelman tegenvoets te grazen.

Ruststand:1-1

Na de rust leek Studax de controle over de wedstrijd te verliezen. Via aalvlugge counters op rechts scoorde de thuisploeg 2x. Resultaat: 3-1.

Op dat moment leek voor Studax een nederlaag in de maak.

Gelukkig kon Maarten niet veel later de aansluitingstreffer scoren. Hij plaatste een aflegger van nieuwkomer Emilio perfect in de winkelhaak. Opnieuw besliste een snelle counter van de thuisploeg ervoor dat de voorsprong uitgediept werd. Van 3-2 ging het dus meteen naar 4-2.

Toch bleef Studax aanklampen, nu zorgde Younes voor de aansluitingstreffer. 4-3

Kort na deze goal viel de andere nieuwkomer Ruben -die een sterke invalbeurt maakte- geblesseerd uit. Ploegafgevaardigde Matty had als eerste door dat het ernstig was!

En toch kwam Studax deze zware tegenslag te boven want na een prima corner van Younes  week een schot van Kristof via Kurt af in doel. Volgens sommigen was de corner van Younes zelfs rechtstreeks in doel beland. In de daaropvolgende resterende minuten waren er zelfs nog een aantal mogelijkheden voor Studax die zelfs een overwinning hadden kunnen wettigen, maar toch bleef het bij een puntendeling.