De partij begon met een herdenkingsmoment voor Milan Delva, die op 20-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van een hersentumor. Milan was de zoon van KVK-doelman Jurgen Delva.

Al in de eerste minuut dreigde KFC via Niels. Ook daarna bleef KFC de partij -tot halverwege de 1ste helft- domineren. We zagen goede combinaties, maar veel doelgevaar kwam er niet uit voort. Op die manier lieten we KVK meer in de match komen. Door slordigheden van onze boys ontstond er tot 2 maal toe geharrewar voor doel, maar gelukkig zonder erg.

Na goed 35 minuten wedstrijd een nieuwe verwittiging via een bal op de paal. Nog eens 3 minuten later opnieuw te weinig scherpte bij KFC en -het zat er aan te komen- 1-0 voor de thuisploeg. Kort voor de rust dan kopte Michiel eerst een hoekschop over en besloot Kristof te zwak.

Op slag van rust verstuurde Greg een mooie voorzet die Kristof knap binnenkopte. De verdiende gelijkmaker aan de rust deed deugd.

Ruststand 1-1

De ruime KFC-bank slankte vlug af door de vervangingen van enkele geblesseerden. KFC liet het niet aan zijn hart komen. Kim zette perfect voor en Niels knikte de 1-2 op het bord.

Dan een kleine domper want de pas ingevallen en wederoptreden Kenneth moest gekwetst het veld verlaten. Op het kwartier stoomde Maarten nog eens door. Hij werd aangetikt in de kleine rechthoek. De zwakke scheids zag er geen graten in. Geen penalty en weg kans.

In de 65ste minuut een energieke actie via Niels over Maarten, die de perfecte bal verstuurde. Kristof duwde de 1-3 binnen.

Halverwege de tweede helft was het de beurt aan Mathijs om in te vallen. Op dit moment slechts een voetnoot in het verslag, maar lees vooral verder.

Maar eerst opnieuw KVK. De ‘kerels’ voerden de druk op en aan het halfuur zag keeper Gio een hoekschop in zijn verste hoek verdwijnen. 2-3. Slechts 2 minuten later kreeg Kortrijk een vrije trap. De sluwe Kortrijkzanen spelen snel, terwijl KFC verbauwereerd pas enkele seconden later het fluitsignaal hoort. 3-3 op een wel heel lullige manier.

De scheids verliest nu helemaal de pedalen en KFC ook een beetje, want de roodhemden duwen door en scoren de 4-3, en dit met nog 5 minuten op de klok.

En dan komt nu Mathijs ons verhaal binnengewandeld. Een moeilijke pass wordt door Mathijs binnengehouden. En hij heeft iets moois in gedachten, want hij devieert de bal prachtig in doel. 4-4! Uitgerekend Mathijs, de man van weinig woorden, krijgt het stadion muisstil.

In moneytime zwiept Kristof de bal naar de tweede paal en het is opnieuw supersub Mathijs die op de goeie plaatst staat! Mathijs kopt de winning-goal tegen de touwen en bezorgt Studax Poperinge een collectief delirium!

Wat een matchverloop en wat een mooie zege! Niemand die zich herinnert wanneer we voor het laatst konden winnen op KVK.