Sk Elverdinge – Studax A 2- 4

Voor hun eerste oefenpot trok de oudere A-ploeg, versterkt met enkele nieuwe en jongere spelers, naar het sympathieke Elverdinge. De bezoekers hadden in tegenstelling tot de rood-gelen wel al een tweetal wedstrijden in de benen. Studax startte prima op het natte veld, maar toch kwam het na tien minuten na een defensieve fout 1-0 achter. Studax was even uit balans maar kwam na een individuele actie van nieuwkomer Carlo verdiend langszij. Studax was voetballend beter dan Elverdinge, maar moest toch opletten voor de snedige counters van de thuisploeg. Ruststand:1-1.

Aan de rust werd maximaal gewisseld en op voorzet van Kristof scoorde ‘verloren zoon’ Wim de 1-2. Een paar minuten later verraste een afstandsschot vriend en vijand en de bordjes hingen weer gelijk: 2-2. Studax bleef goed -maar traag- combineren en Mark scoorde de 2-3. Poperinge bleef de partij domineren en Dries zag zijn knap afstandsschot nipt gekeerd. Elverdinge bleef de kaart van de omschakeling trekken, maar doelman Bart (én keepertrainer van Elverdinge nvdr.) was bij de pinken. Door de vermoeidheid werd het spel slordiger en dus werd er nog een paar keer gewisseld. Carlo bracht zekerheid en prikte zijn tweede van de dag tegen de touwen: 2-4. Elverdinge drong nog aan, maar geraakte er niet meer door. Verdiende overwinning van de A’tjes, die in de competitie toch het tempo zullen moeten opkrikken om tegen de betere Studax-ploegen te kunnen winnen.

Zondag 13 september ‘derbytime’ tegen de B-ploeg.