Skip to main content

Matty en Gio moesten opnieuw ‘harken’ om aan een ploeg te geraken.

Poperinge startte prima, maar de eerste kans was voor de thuisploeg. Gio toonde meteen dat hij in vorm was en redde knap. Kort daarna al een tweede prik, maar de bal strandde op de paal.

KFC legde wel een paar mooie combinaties op de mat. Op het kwartier werd Kenneth nipt afgeblokt en schoot John -na hoekschop- voorlangs. Halverwege de 1ste helft kon Sille ontsnappen maar ook hij mikte op de staak.

De Bissegemse counters waren nu snedig en op één ervan (buitenspel?) kon KFC rekenen op een dubbele parade van doelman Gio. De tegenactie kwam via Michiel die mooi doorstak naar Stijn. Die bekroonde zijn sterke eerste helft met de openingsgoal. Poperinge ging nu door en Maarten bediende Sille die knap de score verdubbelde. Meteen na de aftrap kon Bissegem tegenscoren vanop de stip. 1-2.

Bissegem voerde de druk op en trapte een vrijschop nogmaals op de paal. Gio voorkwam nog voor de rust de gelijkmaker met opnieuw een gevatte tussenkomst.

Na de pauze was het een stuk minder bij KFC. Enkele spelers zakten door het ijs en ‘verzopen’. In de 53ste minuut vloerde Bissegem Gio met een strak schot. 2-2

Sille glipte nog eens door de defensie, maar kon de keeper niet omspelen. Het werd 3-2 voor de thuisploeg met een ‘copy-paste-goal’ van de vorige.

KFC maakte nu nog weinig klaar en de slordigheden stapelden zich op. Sille kwam nog dicht in de buurt, maar de thuisdoelman vermeed in extremis de gelijkmaker.

De tegenprik van de thuisploeg was wel raak: 4-2. Meteen daarna stuurde Maarten Sille knap in het straatje en Sille maakte de kans nu wel af: 4-3. Het hoogst haalbare, want in de slotminuten moest Gio nog tot tweemaal toe redden.