Op het kunstgras van Boezinge was het eerste kansje voor de thuisploeg. Nipt naast na 5 minuten.

De tegenreactie in minuut zes mocht er zijn met een knal van Younes op de lat. Nauwelijks twee minuten later opent Niels -vanuit een scherpe hoek- de score na een mooie actie. Boezinge krijgt nu zelfs de tijd niet om even naar adem te happen, want daar is de 0-2 al. Op voorzet van een bedrijvige Kenneth dropt Younes de bal enig mooi in doel.

Minuut elf dan: Maarten rukt op en Younes duwt de aflegger binnen, 0-3. De rood-gele storm raast verder over Boezinge en Michiel slaat de thuisploeg -met een streep vanop 20 meter- nu helemaal knockout. 0-4. Nog voor het kwartier om is treft Maarten nog de paal.

Het ‘tiki-taka-voetbal’ houdt aan en in de 21ste minuut behoedt de thuisdoelman zijn team van een vijfde tegengoal. Hij keert met veel moeite de pegel van Maarten. Uitstel van executie want in de 23ste minuut scoort Kenneth met een sterk schot de 0-5.

Na 25 minuten steekt de onmondige thuisploeg dan voor een eerste keer de neus aan het venster. Maar de counter strandde met een knappe parade van onze goalie Bart. Studax -via Maarten- zorgt meteen voor een tegenreactie maar zijn lobbal sterft op de deklat. Kort nadien mikt Younes een open kans naast het doel.

Nog steeds voor de rust: een ‘steal’ van Maarten en 0-6. Beheerst!

Vijf minuten voor affluiten mogen we opnieuw 2 bordje omdraaien, wanneer Younes netjes een strakke corner van Saeri binnen knikt. Op voorzet van Maarten dikt Niels -ook met een rake kopbal- nog de score aan tot 0-8.

Na de rust -niet onlogisch- zagen we een ander spelbeeld. De thuisploeg kampeert nu met 11 man voor de eigen rechthoek, om een  nog grotere blamage te voorkomen. Bij Studax stak er nu wat decompressie de kop op. Dit vertaalde zich in slordig spel en gemiste doelkansen. Het moet gezegd: de thuisdoelman weerde zich en ‘ploegde’ voort.

Met een gelukje werd het dan toch 0-9, via -wie anders- Younes. Tot dubbele cijfers kwam het echter niet, ook al bleef Studax heer en meester.

De wedstrijd kabbelde verder en Boezinge kon uiteindelijk toch nog de eer redden.

Faire match, maar vandaag was het niveauverschil te groot.