Skip to main content

Vandaag bereikte ons opnieuw erg droevig nieuws. Onze grootste supporter Renata is deze morgen overleden. Renata was al een tijdje erg ziek, maar toch komt dit bericht bij elke Studaxer hard binnen. Onze gedachten gaan in de eerste plaats uit naar de kinderen en kleinkinderen van Renata.

Iedereen in Poperinge kende Renata en Renata kende iedereen. Renata was een vrijwilligster met hoofdletter V. Meer dan 50 jaar zette Renata zich in voor de jeugd en de eerste ploeg van KFC Poperinge. Maar ook in volleybalmiddens was Renata een bekend gezicht en sprong ze bij waar nodig. De Don Bosco-sportzone en de sporthallen waren haar tweede thuis.

Maar Renata was bovenal een Studaxer in hart en nieren. Haar man Paul Ryckoort, overleden in 2017, was jarenlang lid en erelid van onze vereniging. Elke donderdagavond kwam ze naar de kantine en voor elke activiteit konden we op haar belangeloze inzet rekenen. Renata miste ook zelden of nooit een match van de zaalvoetbalploeg.

We zullen Renata herinneren als een vriendelijke, hulpvaardige en erg sociale dame, die graag en vol trots vertelde over haar kleinkinderen.

Bonnetjes kopen in de kantine zal nooit meer hetzelfde zijn…

Rust zacht, Renata. We zullen je missen.

Het afscheid van Renata gebeurt in intieme kring.