De uitmatch tegen Komen werd op hun vraag in Poperinge afgewerkt. In deze wedstrijd vol slordigheden duurde het een kwartier voor we een eerste keer doelgevaar zagen. Kenneth haalde uit op een voorzet, maar de Komense keeper redde knap. De hierop volgende hoekschop ging nipt over. Vijf minuten later zette KFC een mooie, uitgesponnen combinatie op en Kurt werkte af 0-1. Tien minuten voor de rust redde ‘Jespo’ een bal op de lijn, en via de corner zag Johnny zijn kopbal eveneens van de doellijn geveegd.

Comines claimde even later een strafschop voor handsbal. Onterecht en gelegenheidsscheidsrechter Gio gaf geen krimp. Gio deed het prima maar bij enkele Waaltjes kwamen de tongen los. Ze reageerden ook met de voeten en maakten gelijk met een knappe treffer vanop afstand. Niet voor lang, want meteen daarna trof Johnny de daklat. In de rebound scoorde Kristof, maar hij zag zijn goal afgekeurd wegens buitenspel.

De 2de helft bracht geen beterschap in het voetbalspel, maar KFC voerde de druk op. Al snel dook Angelo op voor de keeper, maar hij pareerde de poging. Toen Kristof Theeten een knappe dropbal verstuurde, was het wel raak. 2-1 via Angelo.

Nu kwam Comines wat meer opzetten en moest doelman Bart (sneller terug uit blessure dan verwacht) een gevaarlijke bal uit doel duwen. We noteerden aan de overzijde nog een afstandsschot van Angelo. De goalie had er heel wat moeite mee. Het slotoffensief van de Waaltjes leverde niets meer op.

Verdiende zege zonder veel glans. Volgende week zal het beter moeten, thuis tegen Zwevegem.