Poperinge ging het best van start en kreeg al vlug een eerste kans. Toch was het Jespo dat -tegen de gang van het spel in- op voorsprong kwam. Na 12 minuten verdween hun eerste schot in doel.

Poperinge schoot uit zijn sloffen en 6 minuten later stonden de bordjes gelijk via Kévin. Nog geen 5 minuten later maakte Glen er met een mooi geplaatste vrije trap 1-2 van.

De thuisploeg zag nu een ontketend Poperinge dat kans na kans creëerde. Dat resulteerde in nog 2 doelpunten voor de rust. Eerst via Glen op aangeven van Kévin en daarna via Kévin zelf, die een knappe solo succesvol afwerkte. 1-4

Trainer Gio was er nog niet gerust in en wilde graag nog een vijfde doelpunt voor de pauze. De scheidsrechter stak hier een stokje voor, door steeds opnieuw onterecht voor buitenspel te fluiten.

Kort na de rust zorgde Kristof  met een mooie assist dat Stijn ook zijn doelpuntje kon meepikken. 1-5. Door enkele slordigheden en door overmoed kon Jespo profiteren om ook een tweede keer te scoren.

Iedereen nu terug wakker bij ons en Kurt bediende Stijn die zijn tweede van de dag kon prikken. In de 65ste minuut volgde dan het fraaiste doelpunt en actie van de voormiddag. Glen bereikte met een schitterende pass Stive. Glen liep doordoorliep en Stive speelde schitterend terug. Het leer verdween op een fenomenale manier tegen de touwen. 2-7

Na enkele wissels diepten we de score nog uit tot 2-9 via -opnieuw- Kévin en Glen.

Sterke collectieve prestatie tegen een zwak Jespo.