Het eerste kwartier speelde zich vooral op de helft van de tegenstander af. Gelegenheidsdoelman John moest zich in de openingsfase slechts beperken tot enkele opraapballetjes. Stilaan voerden onze mannen de druk op. Maarten draaide weg van zijn tegenstander en werd op de rand van de 16 foutief gestuit. Dries zorgde voor wat hinder voor de neus van de doelman en Kristof draaide de vrije trap in de verste hoek binnen.

Nog geen twee minuten later volgde een mooie beweging en dito schot van Angelo op de binnenkant van de paal. Pech en geen 0-2 dus. Direct na deze fase zette een diepe bal middendoor Comines op weg naar de gelijkmaker. De thuisspits aarzelde niet en werkte zijn eerste echte kans beheerst af. Even later zette Maarten zich door op links en bracht met een lage voorzet Dries in stelling. Dries kende pech bij de afwerking, want zijn schot ging nipt naast. Vanaf dan verloor ons middenveld de grip op de match. De thuisploeg begon erin te geloven en in de 32ste en de 35ste minuut presenteerden ze ons de rekening. 2-1 en 3-1. Enkele goede acties van keeper John voorkwamen nog een vierde tegengoal. Ondertussen kwam José, 63 ondertussen, de geblesseerde Dries vervangen. Zijn eerste balcontacten voorspelden veel goeds voor de tweede helft.

Tijdens de rust werd hier en daar wat bijgestuurd en de toeschouwers zagen nu een veel gretiger Poperinge aan het werk. Met Patrick, ook 63, bracht Marc nog een extra kuitenbijter in de verdediging. We grepen Comines nu collectief bij de keel. Pedro schilderde het leer perfect voor doel en José deed wat hij het beste kan, scoren met het hoofd! 3-2. Een minuut na de aansluitingstreffer verstuurde Klaas een gemeten pass door de Komense verdediging en de aalvlugge Bady prikte de gelijkmaker. Nu volgde kans na kans, maar scoren lukte niet meer. Mark won nu al zijn duels op het middenveld en op een zeldzame tegenprik stond John pal en voorkwam zo een nieuwe achterstand. Met nog een zevental minuten op de klok nog een ‘cartouche’ van Bady. De thuisdoelman maakte de verkeerde keuze en tikte hem aan. De gelegenheidsscheidsrechter aarzelde vijftien lange seconden, maar wees dan toch naar de stip. Kristof bleef koel en plaatste het orgelpunt op deze collectief sterke prestatie. José en Patrick bewezen dat op klasse geen leeftijd staat. Bedankt ook aan Wouter om ons te depanneren. Ook hij speelde een ijzersterke wedstrijd.