De A-ploeg domineerde deze eerste competitiewedstrijd quasi volledig. En dit in tegenstelling tot wat de eindstand doet vermoeden. Maar af en toe liep het mis bij de laatste pass, liet de verdediging een steekje vallen of speelde de staat van het veld ons parten.

Studax startte deze match met nieuwkomers Kevin en Kenneth in de basis. Oude krijger ‘Patn Rasalle’ nam plaats op de bank. De eerste mooie kans kwam er al na 8 minuten, maar de uitstekend spelende thuisdoelman redde knap een doelpoging van marK.

De bezoekende druk werd na 20 minuten -eindelijk- omgezet in een doelpunt. Carlo bediende Kristof C. die subtiel de 0-1 lobde. Na enkele kleine kansjes zag Carlo zijn schot nipt voorlangs gaan. Even later verliet Jespo zijn egelstelling en de thuisploeg scoorde meteen de gelijkmaker. Meteen ook de ruststand.

Kort na de rust mikte Stive op de keeper, na een mooie doorsteekpass van Kenneth. Nu volgde er een karrenvracht aan kansen. In de 52ste minuut bracht Kenneth Studax verdiend op voorsprong, na een mooie actie centraal. Een tiental minuten later kon diezelfde Kenneth het helemaal afmaken, doch deze mogelijkheid liet hij onbenut. Vijf minuten later klaarde Kristof dan maar de klus, op aangeven van marK.1-3

In de daaropvolgende fase van de match moest onze onverwoestbare trainer-doelman Gio zich een paar keer onderscheiden. En toen Johnny ongelukkig de bal met de arm beroerde, kreeg Jespo een penalty. 2-3. Studax drukte het gaspedaal nu opnieuw stevig in en Stive prikte de 2-4. Opnieuw een kloof van 2 goals. Toen de ingevallen Patrick na een slechte terugspeelbal aan de noodrem trok, kende de scheidsrechter Comines een nieuwe strafschop toe. 3-4. De schaapjes nog altijd niet op het droge.

Ervaren rot marK lokte drie minuten nadien ook een elfmeter uit. Kevin, die een puike wedstrijd speelde, kreeg de eer maar trapte het leer op de paal. Het was uiteindelijk Stive die alle spanning wegnam en de 3-5 op het bord zette, nadat Kenneth, ondertussen met zijn tong op de grond, knap aflegde. Zondag al meteen de topper thuis tegen Zwevegem. Dat wordt een extra zware karwei, want het is nu al zeker dat de A’tjes enkele belangrijke pionnen zullen moeten missen.