Studax A deed beroep op enkele B-spelers (match op Hollebeke afgelast nvdr.). Op het kunstgras van De Ruiter botste Studax aanvankelijk op een stevige thuisploeg. De eerste kans -na 4 minuten- was voor Sile. Hij besloot echter voorlangs. De Ruiter reageerde en ging al te gemakkelijk centraal door, maar Bart redde knap.

Na tien minuten verstuurde Niels een dieptepas, maar nu besloot Sile op de keeper. De thuisploeg creëerde opnieuw enkele halve kansen, maar scoren zat er niet meteen in. Ook aan de overkant toonde Sile zich niet trefzeker.

Ook een individuele actie van Chiel mondde niet uit in een voorsprong, want zijn schot werd met moeite gekeerd. Halverwege de eerste helft moest Bart -na een rustige periode- twee keer gevat tussenkomen.

Vanaf nu was KFC wel dominant en op het half uur stak Saeri -na goed collectief druk zetten van de ploeg- door naar schoonbroer Niels. Niels stak de bal onder de doelman door en bracht ons op 0-1. De voorsprong was verdiend. Net voor de rust toonde Chiel zich bedrijvig, maar zijn plaatsbal ging nipt naast.

Ruststand 0-1

Na de pauze startte KFC te loom. De daklat en -in de rebound- Bart voorkwamen een snelle gelijkmaker. De thuisdruk bleef aanhouden en De Ruiter scoorde niet veel later met een hard schot. 1-1

Na ruim een kwartier in de tweede helft kwam KFC eindelijk in de match. Een vrije trap belandde op het hoofd van Maarten die maar nipt over kopte. Vader Matty – in zijn tijd een zeer goede kopper- deed vanop de bank mee en kopte keihard…tegen de balk van de dug-out! Dit had slechter kunnen aflopen, zo’n 12 werkdagen voor zijn pensioen.

Twintig minuten voor tijd zette Kristof C. een knappe actie op. Hij legt terug en Michiel ziet zijn schot in laatste instantie afgeblokt. De tijd begint wat te dringen nu. In de 78ste minuut een vrije trap voor Studax. Chiel controleert de bal mooi aan de tweede paal en scoort keihard de 1-2. Drie minuten later is Chiel opnieuw de afwerker na voorzet/vrije trap en een misser in de thuisdefensie. 1-3 en match gespeeld.

Vijf minuten voor het eindsignaal een prima voorzet van Stive, prima afgewerkt door supersub Kristof C.

Mooie zege van onze A-ploeg dat nog een zwaar programma heeft. Volgende thuismatch tegen ex-leider Westouter. Ook Bissegem en KVK komen nog op bezoek binnenkort.