Met de thuisnederlaag van eind november (tegen 10 man in de 2de helft) nog in het achterhoofd startte Studax gretig. De eerste prima combinatie was al bijna raak. Bart redde de tegenreactie van Elverdinge.

Op het kwartier klommen we via Maarten op voorsprong, na een knappe actie vanop links. 0-1

Slechts een minuut later kon Maarten een nieuwe voorzet niet kadreren. Studax sprokkelde nu kansjes bij lekaar, maar halverwege de eerste helft kwam de thuisploeg bijna op gelijke hoogte. Het schot ging gelukkig net naast doel.

In de 25ste minuut een open kans voor Kristof, die te menslievend is en nog breed legt…weg kans! Meteen daarna was het dan toch raak voor Studax. Maxim -die sterk speelde- zette een prima aanval op, Maarten voegde er een knappe beweging aan toe en bediende Younes. Die laatste zorgde voor de iets meer geruststellende 0-2.

Vijf minuten later was het Younes die forceerde en Kristof de 0-3 aanreikte. Kort voor de rust kreeg Stive nog een mogelijkheid op voorzet van Younes, maar iedereen mocht de kleedkamer binnen met een 0-3 ruststand.

Meteen na de aftrap trof de thuisploeg de deklat. Even hoop voor Elverdinge, maar die hoop werd snel ontnomen door de tandem Maarten-Younes. Dieptepass Maarten – nieuwe goal voor Younes. 0-4. Wat is het heerlijk voetballen met een scorende spits in je team!

Nauwelijks twee minuten later stuurde een erg bedrijvige Maxim Younes in de diepte. Diens voorzet werd door Kristof tegen de netten geduwd. 0-5. Via duidelijk buitenspel kon Elverdinge dan de eer redden, 1-5. Kort daarna een nieuwe opdoffer, want wie anders dan opnieuw Younes zorgde voor de 1-6.

Onze 1-7 werd dan afgekeurd voor vermeend buitenspel.

In de laatste vijf minuten verslapte onze aandacht even en slaagde de thuisploeg er nog in twee keer te scoren.

Eindstand 3-6

Studax domineerde ruim een uur de wedstrijd. Heel sterke collectieve prestatie van Studax, die het zonder enkele vaste basisspelers moest zien op te lossen.