T1 Gio moest al meteen puzzelen voor de wedstrijd tegen de kampioen van vorig seizoen. Een geblesseerde Younes (op zaterdag al) en een lichtjes zieke Kenneth (op zondagmorgen) zorgden ervoor dat er flink geschoven moest worden met de poppetjes.

Geen kunstgras in Geluveld, maar wel een malse grasmat die een leuke pot voetbal mogelijk maakte.

Er zat meteen tempo in de wedstrijd, met Geluveld als de gevaarlijkste ploeg. Bart moest tot tweemaal toe redden met de voet. Studax deed evenwel goed mee. Onze kansjes via Saerie (nipt naast) en via Michiel (op de keeper) bleven weliswaar onbenut.

Het bleef 0-0 en na een half uur zagen we een dreigende thuisploeg. Al kwam de beste kans nog voor Studax. Niels Boutten trapte van net buiten de zestien, maar stuitte op de keeper. Net voor de rust was het dan wel raak voor Geluveld. Na geharrewar aan de grote rechthoek, schoof een thuisspeler de bal in de verste hoek binnen.

Ruststand: 1-0.

De tweede helft begon slecht voor Studax.  Met een rake kopbal zette Geluveld na amper 5 minuten de 2-0 op het bord. Onze A-ploeg bleef niet bij de pakken zitten en trok naar voor. De goal viel echter aan de overzijde, want in de 55ste minuut werden we koud gepakt op de tegenaanval.

Geluveld drukte door, maar dankzij enkele parades van Bart bleef het -voorlopig- 3-0.

Op het uur kregen onze jongens het fysiek lastig. We kregen wel nog enkele kansen. Opnieuw via Saerie, die naast besloot. En een poging van een sterk spelende Maarten belandde op de keeper.

Geluveld dikte de score nog verder aan. In de 69ste minuut werd het 4-0 en in de 83ste minuut zelfs nog 5-0.

Debutant Axel kwam nog in en speelde een verdienstelijk half uur.

Overdreven cijfers in een wedstrijd waarin Studax voetballend niet moest onderdoen, maar vooral fysiek ten onder ging.