Skip to main content

We mogen tevreden terugblikken op de voorbereidingsmaand augustus. Zelfs de extreme temperaturen en de keiharde velden hielden de spelers niet weg van de trainingen. Al viel het trainer Giovanni wel op dat er meer B’tjes dan A’tje kwamen opdraven. Door het forfait van FC Westouter speelde Studax slechts twee -in plaats van drie- oefenwedstrijden. Die verliepen beiden gezwind, want we wonnen ze allebei. Bovendien incasseerden we geen enkel tegendoelpunt.

Studax – KFC Poperinge B 1-0

Op donderdag 18 augustus namen we het op tegen de B-ploeg van KFC. Deze jongens spelen in 4de provinciale en Studaxer Glen Saeremans is hun trainer. Vooraf was het moeilijk inschatten hoe deze match zou verlopen. Hoe sterk zou de fysieke paraatheid van de jonkies doorwegen? Zou Studax die snelheid en jeugdige frisheid kunnen opvangen op ervaring?

Al snel bleek dat de ploeg van trainer ‘Saeri’ het meeste balbezit zou hebben. In de eerste helft konden ze af en toe venijnig prikken, maar scoren lukte hen niet. Studax speelde beredeneerder en kwam zelf ook tot enkele halve kansjes.

Ruststand 0-0.

Na de pauze was duidelijk dat de B-ploeg van KFC nog een versnelling hoger zou schakelen. Dit lukte, maar door het goede positiespel van Studax konden de jonge gasten niet doordringen tot in onze grote rechthoek. Hun spel werd steeds nerveuzer en de kwaliteit van de passes daalde zienderogen.

En zoals dat dan gaat in het voetbal, wordt er gescoord aan de overkant. Eerst kreeg Aaron een grote kans, maar hij slaagde er niet in om ze af te maken. Sil werd even later ‘gepakt’, maar kreeg er geen penalty voor. Tien minuten voor tijd nam Stive Bertrand de bal enig mooi aan en hij stuurde met een gemeten pass Sil in het straatje. Sil nam sportieve revanche en werkte beheerst af. 1-0 voor Studax.

KFC B ging nog naarstig op zoek naar de gelijkmaker, maar droop na 90 minuten zonder goal af.

SK Elverdinge – Studax 0-2

De tweede oefenpot vond plaats op zondag 28 augustus op het veld van Elverdinge.

Het eerste half uur dicteerde de thuisploeg de wet. We kregen éénrichtingsvoetbal te zien, maar zonder veel gevaar. Op die enkele keren na, waarbij doelman Robin gevat tussenkwam.
Net voor de rust zette Sil nog een goede actie op, maar zonder resultaat. Beide ploegen gingen zwetend de kleedkamer binnen.

Er zijn geen zekerheden meer en al zeker niet in het voetbal. Zo gebeurde het dat klasbak Brecht Verdonck in de tweede speelhelft zowaar een penalty miste.
Het betere ‘rabbelwerk’ van Studax werd beloond. De alomtegenwoordige Tjörven bracht Studax op het uur op voorsprong. 0-1
De kasteeljongens van Elverdinge waren nu een beetje van hun melk. Daar trok kersverse vader Sil zich niets van aan. Hij verdubbelde onze voorsprong.

In de 80ste minuut redde Robin nog de meubelen en belandde hij met zijn hoofd tegen de paal. Gelukkig zonder erg. Eindstand: 0-2.

Donderdag 1 september ‘Kicken we Off’ in De Plukker Pub en zondag start de competitie. De B-ploeg is meteen al vrij door het forfait van TSC Proven.

#weareready