Het veld ligt er hobbelig en bevroren bij in Houthem. Het belooft een moeilijke wedstrijd te worden tegen de nummer 3 in de stand.

Onze studax ploeg doet zijn best om de bal onder controle te houden, maar het is Houthem dat daar beter in slaagt. De tegenstander creëert dan ook de eerste grote kans vanop links. Robin kan de hoge bal nog net tikken, maar de bal wijkt onvoldoende af en gaat in doel. Lennert komt een stap te laat om het tegendoelpunt te vermijden. 1-0 na amper een paar minuten wedstrijd.

Met een aantal tegenprikken maakt studax nog kans op de aansluitingstreffer, maar geen van deze pogingen gaat in doel. Zo belandt een omhaal van Robbe op de paal en wordt een schot van Sile na een knappe actie door de keeper gered. Op een vrije trap van Lennert krijgt Tjorven nog een grote kans, zijn kopbal gaat ver naast.

Helemaal op het einde van de 1e helft zet Houthem een actie op door het midden. Met een hard schot in de linker benedenhoek staat het zo 2-0.

In de 2e helft moet Studax zich herpakken maar het is opnieuw Houthem dat gevaarlijk is. Op een tegenaanval gaat het leer tegen de paal en in de linkerbovenhoek, 3-0. Het is bikkelen tot het einde en de wedstrijd wordt nog ontsierd door onnodige fouten en discussies, zeker bij deze stand dat onveranderd blijft tot het laatste fluitsignaal.