De eerste twintig minuten van de wedstrijd had Poperinge veldoverwicht, maar echt doelrijpe kansen kwamen er niet. In de 25 ste minuut kon Kristof een bal ontzetten en Maarten vanaf de middenlijn lanceren. Na een kapbeweging met rechts, scoorde hij mooi met links zijn eerste doelpunt van het seizoen. Kort daarna voorkwam gelegenheidsdoelman Angelo met een knappe tussenkomst dat een alleenstaande Kortrijkzaan op doel kon trappen. Ruststand : 0-1

In het begin van de tweede helft vloerde een thuisverdediger John met een ippon, maar de scheidsrechter zag er geen graten in. Even later kreeg Kortrijk wél een penalty, ondanks een duidelijk voorafgaand buitenspel. Toen gingen de poppetjes eventjes aan het dansen en door dit concentratieverlies slikten we snel nog een tweede en derde tegendoelpunt. Hierna schakelde iedereen weer een versnelling hoger. Mark trapte een goeie corner en de heroptredende Thierry kopte de aansluitingstreffer binnen. Net voor het einde zette Kortrijk de 4-2 eindstand op het bord.

De A-ploeg verliet moegestreden het kunstveld. Enkele ‘vreemde’ tussenkomsten van de man in het zwart bepaalden voor een stuk mee de wedstrijd. De man zal dringend eens zijn kennis van de reglementen moeten oppoetsen.