De thuisploeg startte het best, maar hield dit slechts de eerste vijf minuten van de wedstrijd vol. Nadien was onze A-ploeg constant aan zet. Na een achttal minuten dreigde Kenneth voor het eerst, maar de lokale doelman haalde de bal vanonder de lat. Even later kopte Stijn de bal nipt voorlangs. En zo kwamen er nog een paar kansen, maar scoren zat er niet in.

En dan gebeurde het onvermijdelijke. Tien minuten voor de rust een kort moment van twijfel tussen onze verdediging en onze doelman. Bissegem maakte hier handig gebruik van om de score te openen. De jonge scheidsrechtster valideerde de goal eerst niet, maar onze ploeg toonde zich fair en gaf toe dat de bal wel degelijk over de lijn ging. 0-1. Verder dan dat kwam Bissegem niet. Frappant: de blauw-witten toonden nog voor de rust al tekenen van vermoeidheid.

Na de rust zagen we een stevig druk zettende A-ploeg. Al na tien minuten zette Kévin de gelijkmaker op het bord. De vreugde was van korte duur, want de ref kende de thuisploeg een lichte penalty toe na een overtreding van Kristof T. 2-1. Poperinge bleef de wet dicteren, maar ietwat slordig en af en toe onnodig balverlies. Na vermeend buitenspel kon Bissegem de voorsprong zelfs uitdiepen tot 3-1. En dan weet je dat het moeilijk wordt.

Na een assist van Benny vanop de flank, deed Kenneth de hoop even opflakkeren. Maar de aansluitingstreffer weerhield Bissegem er niet van een vierde maal de netten bol te zetten. Kristof C. prikte nog tegen, 4-3. Met nog vijf minuten op de klok verslikte keeper Bart, nochtans technisch begaafd, zich in een dribbel. 5-3 eindstand.

Een goede eerste helft van de jonge scheids, maar in de tweede helft raakte ze even de pedalen kwijt. Ze besefte dat ze enkele foute beslissingen nam en er kwamen zelfs wat traantjes aan te pas. Na wat troostende woorden van beide teams ebden deze vlug weer weg. Onze A-ploeg moet de hand vooral in eigen boezem steken.