Skip to main content

Tegen staartploeg Kuurne, dat nog maar één punt wist te sprokkelen, leek het een makkelijke affiche. Maar vandaag traden de ‘ezels’ aan met hun sterkste opstelling, omdat er na de wedstrijd een nieuwjaarsreceptie stond gepland.

Kuurne creëerde na dertig seconden al een eerste kans, maar Saeri ruimde op. Iets later ging onze buitenspelval opnieuw fout open, maar gelukkig ook dit keer zonder gevolg.

Na twaalf minuten kregen we twee ‘KFC-kansen’ via Kurt en Saeri en halverwege de eerste helft redde de thuiskeeper nipt een schot op doel van Kristof. Ook de poging van Michiel werd gered.

Na een half uur wedstrijd sloeg een Kuurnse verdediger een voorzet van Kim met de hand weg. De strafschop werd door Kevin omgezet. Jammer genoeg misschien het laatste wapenfeit uit de (korte) Studax-geschiedenis van Kevin, die even later geblesseerd uitviel.

Beide ploegen hadden nog enkele kleine kansen en op slag van rust ging de gevaarlijke vrijschop van Kuurne naast.

Ruststand 0-1

De 2de helft startte met een dreigend Kuurne en enkele kansjes. De pas ingevallen Kenneth schoot eerst op de doelman, en zag zijn kopbal even later nipt overgetikt worden. Op de tegenaanval moest ook Gio knap redding brengen.

De match verwaterde letterlijk en figuurlijk door regen en de vele slechte passes en controles.

In de 70ste minuut strandde een vrijschop van Kuurne op de paal en drie minuten later moest doelman Gio opnieuw het tij en de bal keren.

In de slotfase nam KFC terug lichtjes over en Kristof zag nog een poging gestopt. door de keeper.

Overwinning zonder meer voor onze A-ploeg. Een pluim ook voor de gelegenheidsscheidsrechter van Kuurne.