Skip to main content

Een genietbare partij, waarin Stijn Vanwildemeersch zijn debuut maakte voor Studax. De eerste twintig minuten nam Poperinge het heft in handen en claimde het meeste balbezit. Tot echte kansen kwam het echter niet. Het was de thuisploeg die het eerst kwam dreigen. Enkel Carlo en Stijn konden een actie opzetten, maar zonder doelgevaar. De grootste rood-gele kans kwam er toen een thuisverdediger de bal nipt naast eigen doel stuurde. Hieropvolgend profiteerde Kortrijk van Poperings balverlies en was Bart voor de eerste keer geklopt. 1-0. Vijf minuten later voorkwam hij met een mooie redding de 2-0.

Poperinge schoot nu wakker en zorgde eerst via Stijn en later via een combinatie tussen Stive, Stijn en Kenneth voor doelgevaar. Maar ex-tweedeklassedoelman Delva stak er telkens een stokje voor. En dan gebeurde het onvermijdelijke. Nieuw Poperings balverlies in het middenveld en 2 -0, net voor de rust. Tot overmaat van ramp moest Carlo -geblesseerd aan de lies- de strijd staken.

De bezoekers begonnen met volle moed aan de tweede helft. Maar nog geen zeven minuten later stond de 3-0 al op het bord. Een onhoudbaar schuin schot vloerde onze keeper. Poperinge gaf niet op en via een zeer bedrijvige Kévin kwamen we opnieuw in de match. De Kerels moesten het spel nu ondergaan maar konden af en toe een prik uitdelen. Halfweg de tweede helft kon Kenneth -randje buitenspel- alleen doorgaan en de 3-1 lobben. Poperinge bleef aandringen en via de mee opgeschoven Kristof werd de 3-2 genet. Dat gaf de burger moed, want een gelijkspel zat er zeker in. Het was nog even schrikken toen een Kortrijkse poging op de doellat uiteen spatte. Het beleeft 3-2. Jammer, maar we onthouden het mooie voetbal van onze A-ploeg.