Skip to main content

Aan de wedstrijd tegen het tweede geklasseerde Mandel United ging er opnieuw wat puzzelwerk vooraf. Maar Matty en Gio slaagden opnieuw in hun wekelijkse missie en brachten een volwaardig elftal op de been. KFC startte zelfs snedig aan de match. Na 7 minuten al schoot Kristof de bal voor een leeg doel jammer genoeg naast. Eén minuut later zoefde een thuisvoorzet nipt boven de kruising van het doel van Gio.

Poperinge bleef de betere ploeg, ook toen het na een kwartier noodgedwongen Ringo (spierletsel) moest vervangen door Dries. Hiermee waren de wisselmogelijkheden meteen al opgebruikt. Na 20 minuten belandde een mooie lobbal van Kristof op de daklat. Op het halfuur zorgde de pocketspits van Mandel voor een zeldzame tegenprik.

Kort daarna kreeg Gio keepersassistentie van Kristof. Mandel trapte de penalty, tegen het spelbeeld in, tegen de touwen. 1-0.

Logischerwijs werd de thuisploeg nu iets dominanter, al moest hun doelman wel gevat tussenkomen op een poging van Stijn. Na een opstootje had de scheidsrechter eigenlijk rood moeten trekken voor een thuisspeler.

Ondanks de man minder bleef KFC doorduwen in het begin van de 2de helft. Mandel United moest geregeld ‘ingrijpen’ om het spel te onderbreken. Op het uur was er weer zo’n terechte vrije schop. Kristof borstelde de bal op de schouder van Stijn, die zijn eerste Studax-goal kon scoren. 1-1. Ondertussen bleef KFC goed georganiseerd verdedigen en rekende het op de counter via Stijn, marK en Filip. In de 65ste minuut was het even bibberen, maar Wim en Gio redden de meubelen.

Er werd nog een goal van Mandel afgekeurd. Terecht, want buitenspel. KFC bleef verstandig voetballen en loeren op de tegenaanval. Dries zag zijn kopbal nipt naast gaan en aan de overzijde ranselde Gio nog enkele pogingen van Mandel uit zijn doel. Ook de thuisdoelman moest nog alles uit de kast halen op een stevig schot van marK.
Knappe collectieve prestatie van alle KFC-spelers. Speciale vermelding voor Wim (comeback nummer ??) en de heroptredende Kurt. Geen gehoopte vervanging voor hen, maar wel extra punten voor hun inzet!