Skip to main content

Trainer Gio kon slechts rekenen op 11 spelers (met daarbij een gekwetste Kenny) voor de verplaatsing naar Izegem. In doel nam ‘Casil’ de plaats in van Gio, die ook geblesseerd is. De partij startte rustig met licht overwicht van KFC, dat ook een eerste kans afdwong (nipt over).

Op het kwartier dreigde Izegem voor het eerst, maar de bal ging naast. Vijf minuten later zagen we een mooie actie op de kunstgrasmat, doch Kenny zag zijn poging gekeerd door de sterke thuiskeeper. Kort nadien kopte Kenneth een hoekschop pal op de keeper.

In de 37ste minuut alweer een mooie KFC-actie waarbij Kenneth de bal verovert en Kenny knap doortikt tot bij Stijn, die jammer genoeg op de paal mikt. Aan de overzijde werd goal na een onrechtstreekse vrijschop in de grote rechthoek terecht afgekeurd. De tegenactie met afwerker Kenny werd opnieuw gered door de Izegemse keeper.

Met de rust in zicht verdedigde KFC slecht uit en opende Izegem -tegen het spelbeeld in- de score.

Ruststand 1-0

Pas afgetrapt en doelman ‘Casil’ voorkomt met een schitterende, dubbele redding een tweede Izegemse goal. Mandel speelde nu dominanter dan de eerste helft.

Halverwege de 2de helft zag Kenneth na een diepe bal zijn poging nipt gered door de doelman. Kort erop alweer een bal in de diepte. Stijn zet knap voor en gelegenheidsspits Kristof ziet zijn poging nipt naast de paal vliegen.

En dan ging het opeens vlug. Via twee scherpe counters stond het op twee minuten tijd plots 3-0 voor de thuisploeg. Tot overmaat van ramp moest Ringo gekwetst het veld verlaten.

In de slotminuten nog een mooi moment, toen de Izegemse kapitein een verdiend afscheidsapplaus kreeg. Na 25 jaar Studax-voetbal eindigde ‘Vinnie’ (Vincent Sohier, afkomstig van Ieper ex-speler SK Reningelst) zijn lange voetballoopbaan tegen Poperinge.

Overdreven verliescijfers. Op basis van de kansen zat er meer in.