Skip to main content

KFC miste enkele sterkhouders en leek ook niet goed aangepast aan de kou en de kunstgrasmat. Want al na 2 minuten incasseerden we een eerste tegengoal. Enkele minuten later miste Filip een open kans op de gelijkmaker. De thuisploeg, -‘au grand complet’- kreeg op het kwartier opnieuw een goede mogelijkheid. Maar zowel doelman Gio als Kristof konden redding brengen.

We bleven slordige spelen, zetten weinig druk en ook de communicatie verliep stroef. Hierdoor kreeg ‘ManU’ na twintig minuten opnieuw twee mooie kansen.  Niet verrassend dat we in de 25ste minuut tegen een tweede tegendoelpunt aankeken.

Nu schoten we eindelijk wakker en zorgden we voor pressing. Eerst kreeg Michiel een kans en even later kon ‘Saeri’ de aansluitingstreffer prikken. Maar nog voor de rust speelden we twee keer voor Sinterklaas. Mandel dikte -na twee weggevers- de score aan tot 4-1.

Ook na de pauze bleek duidelijk dat KFC een complete offday beleefde. Pas afgetrapt of meteen een eerste kans voor de thuisploeg. Poperinge kon hier enkel een poging van Chiel tegenover zetten. Kort daarna zag Michiel zijn mooie omhaal -via een arm van een thuisverdediger- gestopt. ‘Penalty Check’ door de VAR, maar ‘No Penallty’.

Aan de overkant was het meteen wel opnieuw bingo: 5-1.  KFC reageerde met een mooie combinatie. Stive bediende Chiel en die zorgde voor de 5-2. Even later verstuurde Saeri een mooie voorzet naar Stijn, die de reuzenkans onbegrijpelijk over schoot.  Kort voor het einde milderde Chiel nog met een afstandsschot. 5-3. Dit bleek al snel een doekje voor het bloeden, want slechts één minuut later scoorde Izegem nog een zesde maal.

6-3 eindstand: terechte zege voor Mandel United die veel beter was dan ons.