Skip to main content

Tegen Passendale kon de A-ploeg geen tweede opeenvolgende driepunter scoren. Het werd een onverdiende nederlaag.
Studax begon al vooraf met een handicap. Geen scheidsrechter en dus nam de T1 van de eerste ploeg die taak op zich. De partijdigheid van deze ‘local’ zou gedurende de ganse wedstrijd merkbaar blijven.
In de beginfase werd Studax twee penalty’s ontnomen. Zowel de fout op Benny als de handsbal van een thuisspeler -beiden binnen de zestien- werden niet gefloten.

Toch kwam Studax op voorsprong. Glen (duidelijk geen last van de Hoppefeesten) kon een te korte terugspeelbal onderscheppen. Hij omspeelde rustig de doelman en dit leverde een meer dan verdiende 0-1 voorsprong op.

De gelijkmaker kwam na een discutabele buitenspelfase. Het doelpunt werd -zoals verwacht- door de scheids gevalideerd. Studax bleef kansen creëren. Niels was er -op hoekschop- met zijn hoofd/helm twee keer heel dichtbij.

Kort vóór rusten scoorde Studax toch nog. Na een individuele actie deed Maarten de bal staalhard en onbereikbaar voor de doelman in de kruising verdwijnen.


Ruststand: 1-2, na een zeer goede collectieve prestatie van Studax.


In de 2de helft zakte het niveau van Studax. Onze rood-gelen verloren de slag om het middenveld en ook elders veroverde de thuisploeg zo goed als elke 2de bal.

Op een vermijdbare vrije trap scoorde Passendale de gelijkmaker met de kop. 2-2

Hoewel de thuisploeg in deze periode de betere ploeg was, waren er ook nog mogelijkheden voor Studax. Younes, Maarten en Glen konden ze echter niet benutten.

En zoals dat dan gaat als je kansen mist, dan krijg je het deksel op de neus. Studax liet zich op dezelfde manier ringeloren. Opnieuw een vrije trap voor Passendale en opnieuw een kopbalgoal.

De onverdiende 3-2 eindstand stond zo op het bord.

Jammer dat de scheidsrechter het wedstrijdverloop een negatieve wending gaf.