Skip to main content

Na nog geen zestig seconden stond Studax al 1-0 in het krijt. De thuisploeg drukte door en er volgden nog twee goede kansen. In de twaalfde minuut kreeg Maarten dé kans om gelijk te maken vanop de stip, na een handsbal. Maar jammer genoeg mikte hij het leer op de doelman.

KFC domineerde nu, maar het ‘middenveldvoetbal’ leverde geen gevaar op. Op het halfuur schoot Sil over en even later besloot hij na een goede actie op de paal. Chiel kreeg de rebound ook niet voorbij de thuisdoelman. Rusten dan maar met een 1-0 achterstand.

De 2de helft nam KFC verder het initiatief. Maar opnieuw zonder de thuisploeg echt pijn te doen. Het was zowaar Ploegsteert die in de 70ste minuut wist te scoren. En dat na hun eerste actie van de tweede speelhelft. Pech voor KFC, maar 2-0.

De Waalse vrienden drongen aan en dwongen Studax even achteruit. Regen en het zware veld bemoeilijkten de zaken nog. Tjörven ging nog eens zijn kans en in de 82ste minuut eindigde een poging van Chiel -alweer- op de staak. ‘Sterke Jan’ zorgde voor een -vruchteloos- laatste wapenfeit.

Zo eindigde deze faire en evenwichtige match op 2-0. Een gelijkspel ware logischer, maar in voetbal telt maar één ding: scoren.