Op het gladde veld -bij de kampioen van vorig jaar- was het even zoeken naar het juiste ritme. De partij startte evenwichtig. Nadat Saeri in de 9de minuut de paal trof, nam KFC de match in handen. Tweede gevaar kwam er via Kurt, maar ook hij mikte op de staak. De rebound werd nipt gered door de thuisdoelman.

KFC combineerde vlot, speelde georganiseerd en bleef de dominante ploeg. Na 20 minuten stak Glen het veld over, maar zijn poging eindigde op de keeper. Op de daaropvolgende hoekschop kopte Johnny de 0-1 tegen de touwen, doch de ref keurde de goal af wegens een vermeende duwfout. Erg discutabele fase.

Net voorbij het half uur zette KFC opnieuw een vloeiende combinatie op over verschillende tussenstations. Dit ééntijds-voetbal resulteerde in de meer dan verdiende voorsprong via Stijn, die de bal in het dak van het doel jaagde. 0-1!

Poperinge bleef baas, maar dan werden we een tweede keer benadeeld door de scheidsrechter. In de 38ste minuut kreeg de thuisploeg een vrije trap. Deze werd in eerste instantie afgeweerd, maar een nieuwe voorzet werd in doel geduwd. Dit terwijl twee Winkelse spelers duidelijk buitenspel stonden. Protest kon niet baten. Kort voor de rust knalde Kenneth nog voorlangs.

“Toch al enkele seizoenen geleden dat KFC zo’n mooi en dominant voetbal etaleerde!” – Henk Houwen

De 2de helft begon slecht, want we kwamen meteen op achterstand. Winkel kreeg een hoekschop en kopte die ook binnen. 2-1. De rood-zwarten speelden nu hun geliefkoosd spelletje: trage opbouw, tijd winnen en KFC foutief afstoppen van zodra er gevaar dreigde.

Na 53 minuten kreeg KFC een unieke kans. Maar Glen kreeg een aflegger van Kenneth niet tussen de palen. De thuisploeg drong KFC nu terug op de eigen speelhelft. In de 78ste minuut moest Gio knap redden om  de 3-1 te voorkomen.

Tegenreactie van KFC: Kristof verlengde een hoekschop, maar het leer belandde opnieuw tegen de paal. ‘Driemaal is scheepsrecht’. In de slotseconden bracht Gio nog redding op een counter van Winkel.

Onverdiende nederlaag voor KFC, die -bovenop de onterecht afgekeurde goal- ook nog een strafschop ontnomen werd. Kans op ‘revanche’ op zondag 19 maart!