Onze A-ploeg nam het gisteren op tegen een jong Dikkebus, op een hard bevroren veld.

Studax creëerde al na één minuut doelgevaar, maar het schot ging rakelings naast. Na een kwartier had Studax zich wat aangepast aan het moeilijk bespeelbare veld en nam het meer initiatief. Dit uitte zich in een resem hoekschoppen. Op één van die corners -knap genomen door Saeri- kopte kapitein John de 0-1 op het bord.

We kwamen bijna op 0-2, toen een poging van Niels nipt gered kon worden. KFC bleef het Sparta-doel bestoken. Nu zag Michiel zijn afstandsschot knap gekeerd door de keeper. Op het halfuur kon KFC de bal niet over de doellijn krijgen bij een ‘scrimmage’ voor doel. Even later mocht Saeri opnieuw een hoekschop trappen. Nu duwde Younes de verdiende 0-2 binnen.

Nu kantelde de match en moest doelman Bart twee keer redding brengen. Vlak voor de rust was het toch raak voor de thuisploeg. Een Sparta-counter -met buitenspelgeurtje- bezorgde hen de 1-2.

Ondanks de sneeuw schoten beide ploegen al dadelijk met scherp bij het begin van de 2de helft. Eerst pareerde Bart sterk en aan de overzijde deed de thuisdoelman hetzelfde op een prik van Younes.

In de 53ste minuut achtte uitblinker Michiel/Mitch zijn moment gekomen. Hij toverde een knappe beweging uit zijn sloffen en trapte het leer prachtig in doel. 1-3 en wat meer ademruimte. Toen we enkele minuten een stafschop kregen na een fout op Kenneth, kon Younes de wedstrijd doodmaken. En dat deed hij ook, want zonder pardon nette hij de 1-4.

Aan de overkant bleef Bart (extra gemotiveerd door schoonzoon bij thuisploeg? nvdr.) attent keepen. Op een kwartier voor het einde bediende Mitch een bedrijvige Kenneth met een knappe dieptepass.

Dikkebus gaf niet op en Bart moest nog twee maal tussenkomen, onder meer bij een 1-tegen-1-situatie. Ook nu gaf Bart geen krimp.

Uiteindelijk brak onze defensieve veer toch, en in het slot kon de thuisploeg nog twee keer scoren. Echter, de buit was al binnen. 3-5