Skip to main content

Winkel Sport heeft zijn Studax-kern gehalveerd. Het trad zelfs aan met enkele spelers van hun ploeg uit 3de provinciale.

Op het ruime hoofdveld startte Studax prima aan de partij. Na vijf minuten kon Maarten op de flank doorgaan en voorzetten. Een doelpunt kwam er niet, want Saeri werd in dubieuze omstandigheden het scoren belet. Poperinge bleef goed combineren. Enkele minuten later stak een sterke Niels centraal door in de loop van Younes, die mooi afwerkte. 0-1.

Winkel voerde nu de druk op. In de tiende minuut moest Bart knap redden en Kristof haalde de rebound van de doellijn. Jammer genoeg was het meteen daarna toch koekenbak. Winkel maakte gelijk.

Onze rood-gelen bleven doorgaan. Toen Younes door de thuisdoelman -buiten de rechthoek- aan het shirt werd getrokken, belandde zijn poging in het zijnet. Winkel dreigde nu ook een paar keer, maar gelukkig stond hun vizier niet goed afgesteld. Halverwege de 1ste helft nog maar eens KFC. De voorzet werd echter door Maarten naast het doel geplaatst. Ook de thuisploeg wrong nog enkele kansen de nek om. Zo haalden we de rust met de bordjes in evenwicht. 1-1

Pas afgetrapt en we incasseerden een 2de treffer. De volgende kans was voor KFC. Younes ging door en zag zijn poging nipt gered. Opnieuw aan de overkant nu, waar Bart opnieuw zijn kunnen etaleerde.

De partij werd nu bitsiger. Zeker nadat de ref enkele fouten -onder meer een natrap- van Winkel niet floot. De scheidsrechter dwaalde nog enkele keren. Zo liet hij een wissel toe terwijl de doelman de bal in de handen had, en het spel dus niet stil lag op dat moment.

Voetbal dan opnieuw. In de zestigste minuut breekt Younes door. Hij verstuurt een goede voorzet die de keeper nipt deviëert.  Saeri en -in de rebound- Niels kunnen zo de kans niet afmaken.

Op het brede veld waren de jongere en fysiek sterkere tegenstanders nu in het voordeel. Na 77 minuten wedstrijd, kwam de thuisploeg na een mooie combinatie opnieuw tot scoren. 3-1.

Even later floot de ref een penalty voor Winkel. Wat Bart in het verleden wel vaker deed, lukte nu opnieuw. Hij pakte de elfmeter.

In de allerlaatste minuut werd het uiteindelijk nog 4-1. Zeer verdienstelijke partij van KFC in een match waarbij door beide ploegen veel meer gescoord  kon worden.