Voor de eerste competitiewedstrijd ontving de A-ploeg (aangevuld met enkele B’tjes, zij hadden geen match nvdr.) het versterkte Bissegem.

In de aanvangsfase leidde slecht uitverdedigen tot een open doelkans voor de bezoekers. Nico verhinderde een doelpunt met de hand. Bissegem zette de daaropvolgende penalty wel feilloos om. 0-1 na amper 5 minuten wedstrijd.

Vloeiend combineren was voor beide ploegen moeilijk op het keiharde veld. Via een sterke Kévin en een bedrijvige Stijn kregen we toch meer veldoverwicht. Wim kon een afvallende bal op corner niet binnentrappen en Maarten Vandewalle kon een mooie kopkans niet verzilveren.

Maarten speelde op het halfuur Sil vrij. Hij liet de keeper kansloos en scoorde de gelijkmaker. Nu het pad was ‘geëffend’ slaagde Wim erin om ons nog voor de rust op voorsprong te brengen.

Een terechte 2-1 ruststand.

In de tweede helft duurde het niet lang of Maarten lanceerde Sil opnieuw. Met een knappe lob verschalkte hij de boomlange doelman van Bissegem. 3-1.

Sil ging op zijn elan door en scoorde kort nadien zijn derde goal van de match. En wat voor één! Met een ‘dropshot’ op zijn Zlatans zette hij De A-ploeg op rozen. 4-1.

Met Bissegem ben je echter nooit klaar. Gelukkig voor ons misten ze hun vele doelrijpe kansen en konden zowel Bart als Kristof meermaals de meubelen redden.

Enkel tegen een kanonskogel van Cannaert (ex-KVK Westhoek) had Bart geen verhaal.

Een geslaagde ‘kick off’ van de competitie voor de A’s!