Skip to main content

Alweer geen gemakkelijke klus om met 11 spelers aan de aftrap te geraken. En dat zoekwerk vertaalde zich door tot in het eerste kwartier van de wedstrijd. Al vroeg werd een missertje in de verdediging door Steve in extremis gered. Twee minuten later werd het toch 0-1 toen KFC opnieuw niet scherp genoeg acteerde. De afwerking van de bezoekers was wel van uitstekende makelij. Studax nam nu wel initiatief en -op pass van Steve- stelde Filip gelijk. Even later werd een nieuwe poging van Filip nipt gered. Doelman Gio keek ondertussen werkloos toe. Kort voor het halfuur controleerde Wim een vrijschop van Kristof en trof raak 2-1. Vijf minuten later forceerde diezelfde Wim een doorbraak en rondde zijn actie knap af: 3-1.Meteen ook de ruststand.

De tweede helft was nog maar pas afgetrapt toen Filip voor een ‘kantelmoment’ zorgde. Hij strafte een gemiste tussenkomst van de bezoekende doelman af. 4-1 en match gespeeld. De Waaltjes konden weinig forceren en KFC werd nu af en toe wat slordig in de passing of bij de afwerking. Gio bracht nog wel een knappe redding op een vrijschop, maar bij de eerste tegenprik dikte Filip de score aan tot 5-1. Ook pappie Kurt zag nog een poging haast onmogelijk naast gaan. Vijf minuten voor affluiten milderden de bezoekers tot 5-2. In de slotminuut bediende Wouter netjes Kristof C. die de wedstrijd in een definitieve plooi legde. 6-2. Hopelijk kan de A-ploeg volgende week enkele spelers recupereren voor de moeilijke verplaatsing naar Zwevegem.