Payback-time voor Studax A. Na de offday tegen Bissegem en de vruchteloze rit naar Meulebeke, was de goesting groot om er tegen Komen een goede wedstrijd van te maken. Ciara of geen Ciara, 3 punten pakken was de boodschap.

Studax zat meteen goed in de wedstrijd: verzorgd combinatievoetbal en een gezonde strijdlust. Dit resulteerde in veldoverwicht met af en toe een gevaarlijke doelpoging. Maar de Komense doelman etaleerde zijn klasse op kopballen van Dries en John. Na een haakfout op Filip in de 16 meter, zette Kristof de strafschop feilloos om. Niet veel later kon Kurt een mooie aanval van de thuisploeg afronden. 2-0 en match gespeeld denkt men dan.

Net voor rust echter verschenen de bezoekers een zeldzame keer voor de goal van gelegenheidsdoelman Angelo. De hoekschop die daarop volgde, leverde meteen de aansluitingstreffer op. Eventjes was de concentratie weg bij de thuisploeg. 2-1 na 45 minuten.

Tijdens de 2de helft bleef Studax, met 3 verse krachten, vlot combineren.  Komen, nu met Ciara in de rug, kwam eigenlijk niet in het stuk voor. De gebroeders Verbeke mochten juichen. Klaas op aangeven van Maarten, en Maarten na een splijtende pass van Ringo.  Ook de wederoptredende Thierry deed wat hij het liefst doet: scoren. 5-1 was meteen de verdiende eindstand.