De A-ploeg kwam met een vertimmerd elftal aan de aftrap. Meulebeke strafte in de aanvangsfase meteen een dekkingsfout af. Niet veel later stond het ei zo na 0-2. De thuisploeg nam de match in handen en domineerde zelfs. Het schoentje wrong in de afwerking.

Zo stuitte Kevin op een sterke doelman en was depanneur Cedric te onbesuisd op het moment van de waarheid. Kans na kans verdween over of naast de goal. Meulebeke kreeg -op een zeldzame tegenprik net voor affluiten- nog de mogelijkheid om de voorsprong te verdubbelen, maar ook zij besloten naast.

De 2de heft nam Poperinge een blitzstart. Cedrics poging werd nipt gered op de doellijn door de Meulebeekse keeper. In de 55ste minuut trok stoomtrein Cedric zich weer op gang, maar de bal belandde opnieuw over. Aan de overkant deed Meulebeke beter en scoorde het de 0-2.

Meulebeke kreeg nu meer kansen. Bart pareerde -via de paal- knap een vrijschop vanop 35 meter. Nu was het vet van de soep bij onze A’tjes, en de 0-3 bleef niet lang op zich wachten. Cedric kreeg nog een open kans, maar het leer weigerde in de touwen te verdwijnen. In de 89ste minuut redde ‘Saeri’ dan toch de eer.

Noot: Dit was mogelijk de laatste match in de geschiedenis van Studax Meulebeke. Door spelersgebrek is het niet ondenkbaar dat ook deze traditionele Studax-ploeg uit onze reeks verdwijnt. Ook in Kuurne en Zwevegem staat het water tot aan de lippen…Donderdag om 19u30 is er nog de inhaalmatch tegen Winkel Sport. Zij zakken met de autobus af naar Poperinge. Bij winst wippen ze nog over KV Kortrijk en zijn ze kampioen. Benieuwd of ze erin slagen…