Skip to main content

Tegen Kuurne, de voorlaatste in het klassement, was het momentum er om drie punten te sprokkelen. Maar het mocht niet baten. Het eerste kwartier had de thuisploeg dan wel veel balbezit, maar door de trage opbouw kwam er niet veel dreiging. Het waren de bezoekers die met enkele scherpe counters voor het echte gevaar zorgden. Kuurne kwam meer en meer in de match en onze mannen lieten zich in slaap wiegen. Een zeldzame kans kon door Kurt niet benut worden. Een vijftal minuten voor de pauze profiteerde Kuurne van een onoplettendheid om op voorsprong te komen.

Na de rust ging de kwaliteit van het spel van de thuisploeg omhoog, maar slordigheden en balverlies zorgden ervoor dat er steeds iets misliep. Kurt, Angelo en Maarten kregen nog elk een kans maar de bal wou er maar niet in. We ontsnapten nog aan een penalty, toen Thierry de bal met de hand beroerde. Met nog acht minuten te gaan, kon Pedro voorzetten van op rechts. De keeper verkeek zich compleet op deze bal, die in de korte hoek in doel verdween. 1-1. Kuurne parkeerde zich nu nog meer op eigen helft en Poperinge zocht nu nadrukkelijk naar de winning-goal! De druk van onze mannen leverde echter niets meer op. Een gelijkspel is een correcte uitslag, maar scoren blijft één van de pijnpunten. Feestjes tot in de late uurtjes wreken zich toch op het veld, eenmaal de veteranenleeftijd bereikt.