Door hevige regenval lag het veld er moeilijk bespeelbaar bij. Gelukkig stonden twee aanvalsdriftige ploegen tegenover elkaar. Van meet af aan werd duidelijk dat zowel Poperinge als Kortrijk vol voor de overwinning wilden gaan. Ondanks de vele doelkansen in de eerste helft kwamen beide teams niet tot scoren. Af en toe stak de modder stokken in de wielen, maar ook beide keepers waren attent. Kortrijk had geluk toen hun laatste man de bal met de hand stopte en zo verhinderde dat Stijn alleen voor de doelman kon komen. De scheidsrechter was in een genadige dag en gaf ‘slechts’ geel.

In de tweede helft staken de bezoekers al na drie minuten voor het eerst de neus aan het venster. Gio (weer hij!) had een ultieme reflex in huis en voorkwam zo een achterstand. Toen was het de beurt aan onze mannen. Kévin zette een actie op. Hij verstuurde een pass op maat naar Kenneth die mooi combineerde met Kristof. Die laatste bood de vrijstaande Stijn het openingsdoelpunt op een schoteltje. 1-0.

De sfeer werd nu wat grimmiger. Kristof ontsnapte aan rood toen hij wat onstuimig reageerde. Even later liep een Kortrijkzaan tegen zijn tweede gele kaart aan en moest hij van het veld. Poperinge kon dit numeriek voordeel niet uitbuiten. Een eerste waarschuwing kon Gio nog met een vingertip tegen de lat tippen. Met nog 10 minuten te gaan lukte het de bezoekers dan toch de 1-1 te prikken. De tegenreactie kwam er nog maar scoren lukte niet meer. Al bij al een billijk gelijkspel.