Tegen een goed Mandel United -versterkt met enkele zeer rappe 17-jarigen- kwamen we al na 5 minuten op achterstand. Studax kwam beter in de match en versierde enkele flauwe doelpogingen.

Pas na een kwartier kwamen ook de bezoekers aan een 2de echte kans. Ondanks het slechte veld, kreeg Studax meer grip op de partij.  Mandel probeerde balbezit te houden, maar in de 37ste minuut begingen ze een handsbal. Pluim voor de correcte leiding van Johnny die terecht naar de stip wees. Goalgetter Younes trapte de bal echter naast. Geen gelijkmaker dus.

Vijf minuten voor de rust knalde Mandel een verre vrije trap -via de lat- over. Aan de overkant besloot Younes nipt naast. Op slag van rust redde doelman Gio knap, en voorkwam zo een tweede tegengoal.

Ruststand: 0-1

De tweede helft had aanvankelijk weinig om het lijf. Het duurde tot de 67ste minuut vooraleer we nog eens een goeie thuisactie zagen. Mich besloot op de doelman. We spoelen door naar minuut 72, wanneer een vrijschop van Kristof bij Saeri belandt. Zijn voorzet werd door Maarten mooi in doel verlengd. Een ingestudeerd nummertje denk je dan, ware het niet dat geen enkele van de betrokken spelers kwam trainen op donderdag. Eerder inspiratie van het moment dus. Maar in ieder geval: 1-1.

Rood-geel drukte nu meer en meer zijn stempel en twee minuten later kon de vrijgespeelde Younes -op zoek naar een goal- afdrukken. Maar de bal draaide tegen de paal.

Ondertussen vierden we de comeback van Mathijs op een voetbalveld. Mooi moment! Minder fraai nieuws was dat we onze kapitein John zagen uitvallen met een kuitblessure.

Vijf minuten voor affluiten maakten we het dan toch af via -hoe kan het ook anders- Younes! Hij rondde een strakke dieptepass netjes af.

Eindstand 2-1!

Sterke partij van het ganse team, dat zijn beste match van het seizoen speelde.