Mandel United telde in het klassement één puntje meer dan Studax. Het beloofde dus een spannende partij te worden.

Voor de wedstrijd was er een minuut stilte. Dit uit eerbetoon voor KFC- en Studax-icoon Hubert Lebbe, die de avond voordien overleed.

Een lage zon en een nat en barslecht veld waren de ingrediënten voor slecht voetbal. Mandel startte het best, maar na een kwartier nam de thuisploeg het heft in handen. Na twintig minuten opende Kristof de score met een goede vrije trap.

KFC was nu duidelijk de betere ploeg, maar verzorgd voetbal zat er niet in.  Kort voor de rust zetten de rood-gelen via Filip Depover een mooie actie op. Na geharrewar voor doel verdubbelde Poperinge zijn voorsprong. Het was niet duidelijk wie nu precies de bal over de lijn werkte, maar de 2-0 stond op het bord.

Na de pauze nam Mandel het initiatief en moest KFC rekenen op de counter. Het was nu vooral trainer-doelman Gio die zich kon onderscheiden.

Na een vrije trap en enkele mooie bewegingen milderden de bezoekers verdiend tot 2-1. Mandel bleef nu druk zetten en het spel werd steeds bitsiger. Af en toe op het randje.

Twee minuten voor het einde floot gelegenheidsscheids Henk een strafschop voor de bezoekers. De bal verdween via de paal naast. Zo behaalde de A-ploeg na een harde strijd een mooie zege.

Volgende week al de eerste terugmatch op Bissegem.