Voor de match hielden we één minuut stilte voor ex-Studaxer Reginald Vandevivere. ‘Regi’ overleed vorige week onverwacht en veel te vroeg. De bezoekers mochten aftrappen en zetten meteen een snedige aanval op. Amper 15 seconden later hing de bal al in het ‘mandeltje’. Vijf minuten later weer pech voor Studax, toen Klaas het veld geblesseerd moest verlaten. De thuisploeg herstelde zich vlug en na vijf minuten deelde Angelo een eerste prik uit, maar zijn knal werd gepareerd door de keeper. Pedro trapte de rebound hoog over. Tien minuten later had Pedro meer succes, toen zijn afstandsschot knap over de doelman in de touwen belandde. 1-1. Na de gelijkmaker speelde de thuisploeg even voor Sinterklaas. Na een foute pass in de verdediging was het voor Mandel United een koud kunstje om de 1-2 te netten. De vreugde om deze voorsprong was van korte duur, want Mark zette met een gespleten dieptepass Angelo alleen voor de doelman. Angelo rondde de kans schitterend af en zo hingen de bordjes weer in evenwicht. De thuisploeg bleef nu drukken en dwong nog enkele doelrijpe kansen af, maar scoren lukte niet meer. Ondertussen vergat de scheidsrechter nog een penaltyfout op Maarten te fluiten. Ruststand 2-2.

Het eerste gevaar na de pauze kwam van Pedro, toen hij in de 55 ste minuut nipt naast kopte. Even later was het even schrikken toen Izegem op de deklat knalde. KFC speelde nu steeds beter en kon vaak enkel foutief gestopt worden. John kopte knap een vrijschop door en Maarten vloerde de keeper. 3-2 voorsprong voor Poperinge nu. Maar weer verspeelde Studax dit resultaat, want na een haakfout in de zestien konden de bezoekers vanop de stip gelijkmaken. KFC leek het laken toch nog naar zich toe te trekken met grote kansen voor Angelo en John die beiden misten. KFC bleef nu aandringen en op zoek gaan naar de winning-goal, maar kreeg uiteindelijk het deksel keihard op de neus. Bij de laatste hoekschop van de wedstrijd, in de 91 ste minuut, lag een foute pass aan de basis van een dodelijke counter. Niemand kon de aalvlugge Mandelse spits terughalen. Hij werkte de 3-4 netjes af. Het resultaat mag dan wel negatief zijn, maar de A-ploeg speelde een sterke wedstrijd en creëerde veel kansen. Ook de opstelling klopte!

Volgende week de laatste wedstrijd van 2019 thuis tegen Geluwe. Drie punten zijn een must! En daar hebben we iedereen voor nodig. We hopen dus op de terugkeer van onze geblesseerden Klaas, Steve en Thierry.