Skip to main content

De laatste wedstrijd van 2019 was zoals het weer: niet goed.

In de openingsfase van de wedstrijd was het balbezit voor de thuisploeg en ging de bal bij momenten aardig rond. Het duurde tot de tiende minuut vooraleer onze enige spits Angelo een eerste kans kreeg. Hij kon de uitstekende kopkans echter niet afronden. Gelegenheidsdoelman Giovanni keek tot halfweg de eerste helft bijna werkloos toe, maar was bij de schaarse tegenprikken wel telkens bij de pinken. Toen hij even onder druk kwam te staan, demonstreerde hij zijn voetballende kwaliteiten toen hij technisch perfect een Geluwe spits uitkapte.

Op het halfuur kregen we dan via Angelo en Kurt nog een aantal mooie mogelijkheden, maar zoals al vaker dit seizoen zat het bij de afwerking niet mee. Steve probeerde het dan maar eens vanop afstand, maar zijn strakke pegel strandde op de vuisten van de bezoekende goalie. In de 40ste minuut brak Studax dan toch de ban toen Kurt een misverstand in de Geluwse verdediging afstrafte met een lobje. 1-0. Na hands kregen we op slag van rust nog een strafschop. Kristof plaatste het leer echter niet goed genoeg in de hoek.

Na de rust ging Studax meteen furieus van start,  maar Kim kon de open kans op assist van Benny niet verzilveren. In de 63ste minuut kroonde John zich tot perfecte aangever, toen hij Angelo mooi in het straatje stuurde. Ditmaal kende Angelo geen genade en hij verdubbelde de voorsprong.

Match gespeeld denk je dan, maar toch werd het 2-1 en kregen we weer spanning in de wedstrijd. De thuisspelers liepen nu vaak uit positie , waardoor Geluwe nu en dan gevaarlijk kwam opzetten. Een attent meevoetballende Giovanni behoedde ons enkele keren voor erger. Bij één van zijn tussenkomsten bezeerde hij jammer genoeg opnieuw zijn knie.

In de slotfase viel dan uiteindelijk toch het verlossende doelpunt. Een snelle inworp van Francis belandde bij Kim. Die speelde de bal tot bij Kurt die -net als zijn grote idool Harry Kane’- beheerst afwerkte. 3-1.

Geen al te beste wedstrijd van de A’tjes, maar de sfeer blijft goed! De lange winterstop voor de boeg is nu het uitgelezen moment om alle blessures te laten helen. Met op 11 januari de derby, start de officieuze start van de tweede seizoenshelft.