Skip to main content

Net zoals in de heenronde leek het erop dat de buren uit Westouter sterker voor de dag kwamen dan onze A-ploeg. Al bleek het verschil kleiner dan toen.

Aanvankelijk namen de bezoekers het initiatief, zonder echt grote kansen te creëren. Het gevaar leek vooral vanuit de lucht te komen. En zo viel ook het eerste doelpunt: een netjes binnengekopte hoekschop. 0-1.

Veel duels en traag voetbal typeerden verder de eerste wedstrijdhelft. Een goed keepende Bart behoedde ons op het halfuur -met een uitgestoken kattenpoot- voor de 0-2.

In de 40ste minuut zorgde Niels met en verrassende uithaal voor de gelijke stand. Lang kon Studax echter niet genieten van de gelijkmaker, want vlak vóór de pauze kwamen de Heuveljongens opnieuw op voorsprong. Opnieuw met een kopbalgoal via een corner. Studax toonde zich -nogmaals- kwetsbaar op dergelijke standaardsituaties.

Ruststand: 1-2

Na de pauze werd het spelbeeld evenwichtiger. Na een mooie collectieve aanval doorheen de centrale as bereikte Maarten met een gemeten pass Kristof C. Kristof werkte heerlijk af. 2-2

Blijkbaar hadden onze jongens niet veel geleerd uit de eerste helft, want quasi meteen na deze gelijkmaker bracht Simon Fonteyne Westouter opnieuw op voorsprong. Zijn slechte voorzet belandde -tot eenieders verbazing- in het verste zijnet. 2-3

De veer leek nu gebroken bij Studax, want in een mum van tijd dikten de bezoekers aan tot 2-5. Strijder Niels milderde eerst nog -met de helm- tot 3-5. Studax nam nu risico’s en dit werd door de groen-witten bestraft met nog twee extra doelpunten.

Eindstand 3-7

Nog te vermelden: de comeback van marK, die na een Provens avontuur terug is bij Studax. Voor hoe lang?!