Skip to main content

Voor deze inhaalwedstrijd op donderdagavond verwachtte de A-ploeg felle tegenstand. Er was ook een felle tegenwind, maar KFC kende toch een uitstekende start. Na drie minuten speelde Younes zichzelf vrij. Hij plaatste de bal mooi naast de paal in doel. 1-0

Het vervolg was een stuk minder. Na ruim een kwartier belandde een vrijschop van Glenn in het pak. Hier kwamen twee ‘soortement’ kansen van, die beiden vakkundig de nek werden omgewrongen.

Halfweg de eerste helft streelde een afstandsschot van de bezoekers de deklat. Dit bleek een eerste verwittiging, want op het halfuur konden we een hoekschop van Westrozebeke niet ontzetten. Nu waren het de bezoekers die -tot tweemaal toe- de kans op een doelpunt lieten liggen.

Wat volgde was een festival van slechte passes en verkeerde intercepties. Toch kreeg Westrozebeke net voor de rust een prima mogelijkheid om gelijk te stellen. De bezoekende spits besloot echter onbesuisd en hard over. Dan stond het vizier van Younes scherper afgericht. Glen verstuurde vanop links een harde maar haarscherpe voorzet. Younes nam de bal perfect op de borst en jaste het leer trefzeker in het dak van de goal. Knap doelpunt en op een ideaal moment. Net voor het rustsignaal weerklonk, ranselde Bart nog een bal uit zijn goal.  2-0 voor zonder goed te spelen.

In de tweede helft konden we profiteren van het windvoordeel. In de beginfase slaagde Younes er net niet in om een vrijschop van Glen binnen te duwen. Tien minuten later kopte diezelfde Younes een mooie kans voorlangs. Nog eens drie minuten later kon hij alleen op doel afgaan, maar hij verslikte zich in zijn actie en de goalie kon de 3-0 vermijden. Na nog een kopbal op de lat (niet duidelijk van wie nvdr.) was het welletjes en draaide KFC de gashendel open.

Maarten, die een beresterke tweede helft speelde- bereikte met een geniale pass Younes die koeltjes zijn hattrick (de zoveelste van dit seizoen) rondmaakte. Hij scoorde ook nog een vierde maal, na een knappe assist van Tom, die scherp kwam invallen.

Tom vond even later ook nog Niels die de 5-0 op het bord zette. Meteen ook de eindstand.

Te vermelden: de prima leiding van de scheids, die een aantal netelige situaties goed oploste.

Na de match werden de boterhammen  door iedereen ferm gesmaakt.