Het sterke Winkel kwam op volle kracht afgezakt naar de Westhoek. Onze ploeg, geteisterd door blessures, ziekte en ander leed, wist al vooraf dat het een lastige wedstrijd zou worden. Gelukkig konden we Steve Allaeys en Cedric Ravestyn -terug van nooit weggeweest- heropvissen.

En de angst bleek gegrond, want al na 5 minuten stond de 0-1op het bord. De bezoekers scoorden via een -weliswaar- licht toegekende strafschop nadat John een kleine overtreding beging. Na deze opdoffer voetbalden onze A’tjes goed mee. Het spel ging goed over en weer. Zowel Poperinge als Sint-Eloois-Winkel dreigden af en toe, maar dit mondde niet uit in echte doelkansen.

Na 20 minuten opnieuw tegenslag. Stijn moest de match gekwetst verlaten. Iets over het halfuur kon de bezoekende linkerflank doorgaan de 0-2 scoren. De Hoppeplukkers even van hun melk en nog geen 2 minuten later stond het al 0-3.

Winkel duwde nu het gaspedaal nog wat dieper in, maar de thuisploeg ontsnapte aan erger. Net voor de rust redde keeper Gio, die de zieke Bart verving, schitterend en voorkwam zo een vierde tegengoal. Toch slaagde Winkel er nog in om nog voor de rust een geruststellende vierde doelpunt te netten.

De tweede helft begon hoopvol toen Steve zich door de verdediging wurmde en de 1-4 kon scoren. De sprankel hoop verdween al snel, want balverlies in het middenveld leidde de 1-5 eindscore in. Tot overmaat van ramp moest ook Dries nog vroegtijdig de strijd staken.

Het positieve aan de wedstrijd was dat we goed voetbal probeerden te brengen. We stuitten echter op een technisch en fysiek sterker Winkel.

Na drie wedstrijden tegen de ‘kleppers’ uit de reeks komen er nu een aantal ‘makkelijkere’ tegenstanders aan. Het lijstje geblesseerden wordt wel steeds langer, dus veel zal afhangen van hoe snel iedereen weer wedstrijdfit geraakt.