Een ‘in-hun-vel-blinkende’ A-ploeg, want voor de topper kreeg iedereen een nieuwe wedstrijduitrusting, gesponsord door Polybad en De Peperstraat.

Bij de thuisploeg heel wat afwezigen, maar gelukkig had onze B-ploeg een vrij weekend en vond Matty genoeg mensen bereid om te depanneren. Zwevegem moest het doen zonder wisselspelers.

De eerste doelpoging kwam er van Kenneth, maar ging voorlangs. Het antwoord van het technisch sterke Zwevegem was een kopbal, maar het leer ging nipt over. KFC moest het spel wat ondergaan, maar liet geen kansen toe. Halverwege de 1ste helft kenden we een beter moment. Op voorzet van Stive dropte Dries de bal knap in de winkelhaak. 1-0. Zwevegem, dat de laatste jaren zo goed als altijd kampioen speelt, bleef de bal goed rondtikken. Dit resulteerde in de gelijkmaker in de toegevoegde tijd van de eerste helft.

Na de pauze vielen de bezoekers al vlug met 10 man. Poperinge startte snedig in die 2de helft en op voorzet van Silvester misten zowel Maarten als Kenneth onbegrijpelijk voor open doel. Ook een afstandsschot van Chiel werd nog gered. En zoals dat dan gaat in voetbal krijg je het deksel op de neus aan de overkant. Na een defensief misverstand scoorde Zwevegem de 1-2. Een ezel stoot zich normaal geen twee keer aan dezelfde steen, maar amper één minuut later stond de 1-3 op het bord na voorafgaande nonchalance. Het leek wel of Zwevegem met een man meer speelde in plaats van Poperinge.

Enkele thuisspelers haalden niet hun gebruikelijk niveau en er werd te veel met de lange bal gespeeld. Toch moest de bezoekende doelman tot tweemaal toe redden. Tot overmaat van ramp viel doelman Bart gekwetst uit. T1 Gio kwam hem vervangen.

En toen sloeg de motor opnieuw aan. Silvester, die een moeilijke tweede helft kende, maakte zich op voor een vrije schop. Hij trapte de bal overheerlijk en strak in de winkelhaak. Klassedoelpunt en 2-3. Voor Zwevegem was het vet nu van de soep en de thuisploeg voelde dat er nog wat in zat. Eén minuut later zette Kenneth een prachtige actie op in het strafschopgebied. Op het juiste moment legde hij de bal af voor Silvester die zich met zijn tweede goal in twee minuten alsnog tot matchwinnaar mocht kronen.

Even konden we nog dromen van de drie punten, maar Kenneth kopte de winner nipt over. Ook Zwevegem kwam er nog dichtbij, maar Giovanni redde gewiekst met de voet. Een gelijkspel tegen Zwevegem is mooi, doch vandaag schoten we onszelf wat in de voet. We vermelden nog de prima wedstrijdleiding van Johnny De Gruyter.