Skip to main content

Naar jaarlijkse traditie speelden we onze laatste oefenwedstrijd tegen de sympathieke veteranenploeg van Steenvoorde.

Trainer/doelman Gio en selectieheer Matty konden voor deze ‘verbroederingsmatch’ een stevige ploeg samenstellen. Nieuwkomer Niels Boutten was er voor de eerste keer bij, maar moest postvatten op de bank. Illustratief voor de weelderige situatie waarin Studax zich momenteel bevindt.

‘De plaatsjes in de ploeg zullen duur zijn.’

De wedstrijd dan:

Meteen was duidelijk dat Steenvoorde een paar uitstekende voetballers in zijn rangen had, doch bleek ook al snel dat het loopvermogen en de snelheid van uitvoering bij Studax veel hoger lag.

Nadat Blocksje een bal van de lijn redde in de 5de minuut, was het op de daaropvolgende tegenaanval meteen raak voor Studax. Younes met het voorbereidende werk, Benny met de assist en Chiel met de openingsgoal. 1-0.  Een tweede doelpunt volgde al snel via Sille, dit keer op aangeven van Maarten.

Op het kwartier stuurde Chiel Younes in het straatje, maar hij mikte de 3-0 aan de verkeerde kant van de paal naast de uitgekomen doelman.

Na twintig minuten kwam Steenvoorde weer boven water en moest Gio een eerste keer plat. Dit gaf de Franse burger moed, want de bezoekers pakten nu uit met een sublieme aanval die resulteerde in een lage schuiver. Gio gaf opnieuw geen krimp en bewees nog maar eens zijn keeperstalent.

Na 30 minuten verkeek de Steenvoordse ‘gardien’ zich. De bal belandde bij Benny die de bal zomaar kon binnenkoppen in een leeg doel. Jammer genoeg liet hij deze dot van een kans onbenut.

Vijf minuten later zette hij dit zelf recht en omspeelde hij de keeper. 3-0.

Ondertussen werd ‘man van staal’ Stive even naar de kant gehaald met een knieprobleem. Wouter nam zijn plek in.

Tijdens het slotstuk van de eerste helft schakelde Studax een versnelling hoger. Dit resulteerde in nog twee goals voor de rust. Chiel met de 4-0, nadat Younes de bal knap door zijn benen liet passeren. En Younes zelf met de 5-0, dit keer na knappe pass van Chiel.

Ruststand: 5-0

De tweede helft -met  Niels en Kristof C. in de ploeg- startte net zoals de eerste met een Frans offensief. Het schot spatte uiteen op het doelhout.

Twee minuten later was het wel raak voor Steenvoorde. Vanop een meter of dertig verdween een afstandsschot enig mooi in de netten. 5-1. Kort na deze eerredder, leken de onzen even van slag en Gio moest ons zelf behoeden voor de 5-2.

Maar na dit laatste wapenfeit van de bezoekers leek de kous af en maakte Younes zich op voor een zuivere hattrick. Met een mooie krul naar de verste hoek zette hij de 6-1 op het bord. Niet veel later zorgde hij voor de 7-1.

Linksback Lennert waagde zijn kans en pakte uit met een hard afstandsschot. Het leer belandde op de daklat, maar een alerte Younes tikte de rebound in doel. 8-1.

Eénrichtingsverkeer nu, maar bij de afwerking leek het nu even te haperen. Een plaatsbal van Younes kwam in het zijnet terecht en meteen daarna kon hij een prima voorzet van winger Lennert niet binnen knikken.

Ook Kristof C. vergat de 9de binnen te schuiven op voorzet van Sille. Bij zijn volgende baltoets was het wel raak. 9-1

Ja, ook Steenvoorde deed nog mee en verschalkte met een technisch perfect uitgevoerde ‘volley’ een tweede maal Gio. Twee goals van prima makelij.

In de eindfase van de match trapte Steenvoorde nog een vrije trap over. Een vijfde treffer voor Younes wilde maar niet lukken, dit keer trof hij de paal.

De 10-2 kwam er dan toch na een actie vanop rechts van Younes. Zijn voorzet werd door een bezoeker in eigen doel gegleden.

Studax toch enkele maatjes te sterk voor deze tegenstander, dat ondanks de ferme pandoering sportief en rustig bleef. Een echte ‘match amical’.

Dankbare wedstrijd voor scheidsrechter Bas die voor het eerst een wedstrijd 11 tegen 11 leidde.

Dank ook aan Johnny Colson voor zijn eerste helft op het voetbalveld en zijn tweede helft op het maïsveld.