Met Houthulst kreeg Studax vorige zondag een op papier haalbare tegenstander over de vloer. Met nul punten bengelen ze helemaal onderdaan het klassement. Toch is het belangrijk dat er snel een eerste doelpunt valt in zo’n wedstrijd.

Na 3 minuten was het al bijna prijs met een knap schot van Chiel die opnieuw de lat van het doel raakt, dit voor de derde week op een rij.  Daarna kreeg Jeffrey nog de kans om de voorsprong vast te leggen, maar zijn poging was te zacht om de doelman te verrassen. Zolang Studax niet scoort kan Houthulst uiteraard dreigen. De dreiging van Houthulst kwam tot uiting met een mooie diepe bal, waarbij de speler van Houthulst alleen voor het doel kwam. Echter, aarzeling gaf Arne de gelegenheid om in te grijpen. Niet veel later slaagde Houthulst er toch in om te scoren, met een directe corner die het doel in verdween. De achtervolging was ingezet. Het tegendoelpunt leek een collectieve scherpte bij de Studaxers te activeren, wat resulteerde in verhoogde druk. Chiel bedreigde het doel nog met een afgeweken bal, terwijl Tjorven een kans kreeg met een kopbal. Jeffrey kreeg ook een kans, waarbij hij de doelman passeerde maar net tekortkwam om de bal over de lijn te tikken. Uiteindelijk viel de gelijkmaker nog voor de rust, nadat Robbe met een karate-achtige assist Freek in staat stelde hard uit te halen. De ruststand was 1-1.

In de tweede helft streefde Studax naar niets minder dan een logische overwinning. Opnieuw was het Freek die met een fraai schot in de rechter benedenhoek Studax op voorsprong bracht. Na 25 minuten kregen de Studaxers een doelpunt cadeau, aangezien de doelman van Houthulst een corner in zijn eigen doel tikte. Sille die de corner gaf, claimt het doelpunt. Bij het laatste doelpunt van de wedstrijd ging de doelman van Houthulst opnieuw niet vrijuit. Benny ging alleen op doel af en hoewel hij de bal niet meer kon inhalen, besloot de keeper van Houthulst om de bal weg te werken, recht tegen Benny aan en in het doel. De eindstand was 4-1.

Een opvallende statistiek markeerde deze wedstrijd: Dylan kreeg de bal evenveel door de benen als het aantal doelpunten dat de Studaxers scoorden – vier in totaal.