Skip to main content

Tegen de Henegouwers werd het -zoals verwacht- een wedstrijd op het randje. Gelukkig dat er dit keer wel een officiële scheidsrechter was om de hevige tegenspelers in te tomen.

De bezoekers begonnen in ‘supersonische’ versnelling aan de match. Toch was het Studax die al vroeg op voorsprong kwam. Jan bediende -met een afgemeten doorsteekpas- Chiel en hij legde de bal beheerst in het mandje.

De rest van de eerste helft bleef Studax baas en had het de score nog kunnen en moeten opdrijven.

Ruststand: 1-0

Na de pauze nam Ploegsteert de fakkel over. De B’s kwamen amper nog aan kansen toe. Maar ondanks het veldoverwicht creëerde Ploegsteert weinig gevaar. Als de bezoekers dan toch eens kwamen opzetten was er nog altijd Robin, die opnieuw bewees dat hij een betrouwbaar sluitstuk is.

Tien minuten voor het einde scoorde Ploegsteert alsnog de gelijkmaker. Een foute beoordeling van de scheids, die een inworp verkeerd toewees, lag aan de basis van deze tegentreffer.

De eerste puntendeling van het huidige seizoen leek een feit. Maar toen kreeg Maarten een goed idee. Hij zette zich centraal door, gaf de bal slim opzij mee met Chiel, die de bezoekende goalie met een harde knal kon verschalken.

Eindstand:2-1

Verdiende collectieve overwinning, en dit zonder sterkhouders Arne, Tjörven en Sille