Skip to main content

Studax nam het thuis op tegen Rood-Wit Hollebeke, een wedstrijd die altijd moest gewonnen worden. Het begin van de wedstrijd was evenwichtig, maar al snel werd duidelijk dat Studax de betere ploeg was. Ondanks het dominante spel, werd de eerste helft vooral gekenmerkt door een reeks grote kansen die onbenut bleven. Benny, Freek, Chiel en Jeffrey kregen allemaal mogelijkheden om te scoren, maar slaagden er niet in om het net te vinden. Een mooie voorzet van Sile belandde op het hoofd van Jeffrey, maar de bal vloog ver naast het doel. Aan het einde van de eerste helft werd het nog even spannend, dankzij Dylan konden we toch met een 0-0 de rust ingaan.

In de tweede helft bleef Studax de druk op Hollebeke opvoeren. Een knap schot van Sile spatte uiteen op de lat. Er volgden nog heel wat schietkansen, maar deze werden vaak te zacht of te centraal geplaatst om de doelman van Hollebeke te passeren.

Op een kwartier voor het einde van de wedstrijd bracht Chiel de bal tot bij Niels, die deze controleerde en genadeloos tegen de netten pegelde, waardoor eindelijk de 1-0 voorsprong op het bord stond. Match gespeeld, zou je denken.

Ondanks verschillende kansen om de voorsprong uit te breiden, slaagde Studax er niet in om het doel opnieuw te vinden. In de laatste minuut bracht een jammerlijke handsbal in de zestien Hollebeke terug in de wedstrijd. Dylan was er dichtbij om de penalty te stoppen, maar helaas vloog de bal toch in de netten. 1-1 is dan ook de eindstand.