Afgelopen zondag stond Studax B tegenover S. K. Staden op het A-terrein. Net zoals de lopers op de piste, werd er wel wat afstand afgelegd om alle verloren ballen op te halen.

Het begin van de wedstrijd werd gekleurd door een stevige tackle van Jan, die zonder de bal te raken zijn tegenstander tegen de grasmat maaide. Gelukkig geldt er een ongeschreven regel in het voetbal dat kaarten pas in de tweede helft worden uitgereikt.

Na een half uur spelen kreeg Studax B zijn eerste echte kans. Na een mooie 1-2 met Robbe besloot Chiel echter naast het doel. De eerste helft eindigde met een aantal spannende momenten. Eerst belandde een schot van Sille op de paal. Daarna kreeg Chiel een schietkans na een fraai opgebouwde aanval. Zijn verre schot spatte uiteen op de lat. Een hoogtepunt van de eerste helft was een ongelooflijke rush van centrale verdediger Jan, die met indrukwekkende dribbels het veld overstak. Helaas bleven deze acties zonder directe beloning.

Na de rust kreeg Jan nog een nieuwe kans, maar zijn schot vloog over het doel, waardoor de score onveranderd bleef. Staden toonde gedurende de hele wedstrijd over een goede ploeg te beschikken, maar één foutje in de verdediging brak hen bijna zuur op. Sille kreeg de bal simpel toegespeeld in de voeten, zijn schot week af op een verdediger en ging net naast het doel.

Aan het einde van de wedstrijd was het nog even bibberen voor de studaxers, want ook Staden raakte nog de lat met een krachtige poging. Gelukkig slaagde Studax B erin om de nul te houden en bleef de brilscore op het bord staan.

Een terechte uitslag volgens Freek, die na afloop aangaf ‘content’ te zijn met het resultaat. De wedstrijd eindigde zonder doelpunten, maar met een goede prestatie van de 11 starters, de bankzitters waren eerder afwezig.