Skip to main content

Vorige vrijdag vierde Studax nog eens feest ‘als vanouds’. De feestavond stond volledig in het teken van de viering van ex-T1 Johny De Kwae. Na de ‘classico’ tussen de A- en de B-ploeg volgde een sfeervolle receptie voor 120 genodigden. Het ‘formele’ gedeelte maakte later op de avond plaats voor een stevig dansfeest dat tot diep in de nacht duurde. De vele lachende gezichten -niet meer verborgen achter een mondmasker- vulden de KFC-kantine met een warme Studax-gloed.

Spectaculaire derby

Vooraf vormden beide teams een erehaag voor Johny, die onder luid applaus de aftrap van zijn ‘galamatch’ mocht geven. Het talrijk opgekomen publiek zag hoe de A-ploeg het best aan de wedstrijd begon. Toch waren het de B’tjes die snel op voorsprong kwamen via een mooi kopbaldoelpunt van Tjörven. De ervaren mannen van de A-ploeg domineerden, maar hadden wel een strafschop nodig om op gelijke hoogte te komen. Kenneth zette die feilloos om. Ruststand 1-1.

Na de pauze toonde de jongere B-ploeg zich dodelijk efficiënt. Het werd 1-3 via Gilles en Chiel. Even later kon Kenneth -opnieuw vanop de stip- milderen tot 2-3. Vijf minuten nadien nam Maarten de hoop bij de A’tjes weg met de 2-4. Pech voor de A-ploeg wanneer een pegel van Kévin op de deklat uiteen spat. Chiel en Silvester (vrije trap) dikten de score aan tot 2-6. De 3-6 van Kurt was niet meer dan een doekje voor het bloeden, want op hoekschop volgt het nekschot via Maarten. Eindstand 3-7. Een ietwat overdreven uitslag, maar de B-ploeg scoort nu eenmaal een pak vlotter dan de A-ploeg. Dank ook aan het puike scheidsrechterwerk van onze ‘huisref’ Johnny De Gruyter.

Receptie start met veel cadeaus

Gelukkig is er voor zowel het winnende als het verliezende kamp voldoende gerstenat voorradig. De rivaliteit maakt al snel plaats voor verbroedering. Ook de familie en vrienden van Johny, de ereleden en heel wat ex-spelers zijn afgezakt naar de kantine voor Johny’s bedankingsfeest.

Voorzitter Paul Mahieu opent in zijn kenmerkende stijl het officiële gedeelte. Hij mag de eerste geschenken bovenhalen. Uit handen van Johny ontvangen vrouw Marijke en dochters Lore en Lieselot een mooie bos bloemen. Wie een voetballer of trainer in de familie heeft, weet dat er vele eenzame zondagen zijn.

Daarna is het de beurt aan Johny zelf om in de bloemetjes gezet te worden. Al vrij snel wordt duidelijk hoe geliefd Johny is. Van zijn beste vriend Carlos krijgt hij een prachtig fotoboek met een overzicht van zijn lange voetbalcarrière. Ook de spelers, de KFC-voorzitter en het bestuur bedelven Johny onder de geschenken. De gepersonaliseerde bak ‘Johny-Rodenbach’ is misschien wel de origineelste attentie.

Verdienstelijke bestuursleden

Presentator Maarten brengt nu ook hulde aan andere verdienstelijke Studaxers. De eerste in de rij is T1 Giovanni Deseure. Op korte tijd is hij erin geslaagd om zijn stempel als nieuwe T1 te drukken. Elke donderdag is er veel volk op training, maar ook in het bestuur is ‘Gio’ een bezige bij. Het bestuur bedankt hem met een bon voor een etentje en ook zijn vrouw Sofie krijgt een ‘goedmakertje’ voor de vele momentjes alleen.

Ook ‘duivel-doet-al’ Marc Dewilde komt even voor de microfoon. Marc is al sinds jaar en dag bij Studax. Hij is als secretaris dagelijks in de weer voor onze vereniging. Ook hij krijgt een terecht applaus en een attentie van het bestuur.

De laatste in de rij is selectieheer Matty Vandewalle. Wekelijks baant Matty zich een weg door de vele smsjes- Whatsappjes, Messenger-berichten en e-mails. Maar telkens opnieuw slaagt hij erin om twee uitgebalanceerde teams op de mat te krijgen. Een niet te onderschatten taak.

Bekend volk

Nadat iedereen het spreekgestoelte heeft verlaten, is het tijd om herinneringen op te halen en bij te praten. Want door corona is dit feest ettelijke keren uitgesteld. Wat een fijn weerzien met de ouder geworden -maar nog steeds vertrouwde- gezichten. Aanwezig: de heilige drievuldigheid: José Depuydt, Albert Bodein en Jacques Parrein. Ook ‘éminence grise’ Hubert Lebbe tekent present. Maar ook de B-ploeg vaardigt een flink aantal ‘oudgedienden’ af, waaronder Dirk Couchez, Ivan Vanbeveren en gewezen topschutter Pascal Pouillie. Onze jongste ereleden Steve Blanckaert, Pedro Lippinois en Björn Knockaert maken het rijtje compleet. En dan vergeet ik nog Guido Braem, Johan Maerten, Chris Schelpe, Rudy Vandermarliere en vele, vele anderen.

Het deed Johny zichtbaar deugd om iedereen nog eens verenigd te zien. Door corona was het al een hele poos geleden.

Feestjeuh!!!

Eens de verrukkelijke hapjes en de fijnbelegde broodjes van de hand van Kurt Decorte achter de kiezen, maakt nostalgie stilaan plaats voor ambiance. De ‘jeugd’ palmt de geluidsinstallatie in en de sfeer zit er van meet af aan goed in. De mouwen worden opgerold en de hemdsknopen vliegen in het rond. Ook de ‘WAGs’ zijn in vorm en voelen zich als een vis in het water bij Studax. Het feest duurt nog tot in de vroege uurtjes.

En Johny? Die zag dat het goed was.

Speciale dank ook aan Monique, Christa en Lauretto van KFC voor de samenwerking. En aan Christopher en Siebe voor de inzet achter de toog.