Skip to main content

De Studax-motor ronkt weer. We zijn klaar om er voor al onze spelers, ereleden, sponsors en sympathisanten een mooi voetbaljaar van te maken. Net als alle andere verenigingen drukten ook wij half maart verplicht op de pauzeknop. Even koesterden we nog hoop, maar we beseften snel dat een heropstart moeilijk haalbaar en niet verantwoord zou zijn. Dit abrupte einde deed ons Studax-hart bloeden. Geen voetbal meer, maar ook geen ‘fin de saison’ en geen tennisnamiddag. Het bestuur bleef tijdens de lockdown niet bij de pakken zitten, en bereidde vanop afstand het nieuwe seizoen voor. Het eerste deel van ons huiswerk is ondertussen af. Lees er hieronder meer over.

Eindelijk weer voetbal

Ondertussen kregen alle spelers het trainingsprogramma voor augustus in de brievenbus. Op zondag 2 augustus verwacht trainer Johny iedereen op het appel voor de eerste training. Dit jaar staan er in de voorbereiding slechts twee oefenwedstrijden gepland. Een voetbalmatch organiseren brengt in coronatijden veel praktische rompslomp met zich mee. Daarom blijven we zo veel mogelijk in onze eigen bubbel. Op zondag 6 september start voor beide teams de competitie.

Algemene Vergadering in een zomers kleedje

Voor de spelers is het uitkijken naar het trainingsveld en de nieuwe ballen, maar vooral ook naar elkaar. Na weken van sociaal isolement, weliswaar doorspekt met vele Whatsapp-berichten, snakken ze naar het ‘kameraadschappelijke’ Studax-gevoel. De Kick-Off op donderdag 27 augustus bij MOOD in Reningelst moet de ‘huidhonger’ stillen… en de ‘huiddorst’ lessen. In een zomerse setting blikken we die avond vooruit op het nieuwe seizoen. Met Studio Studax halen we de voorzitter, de trainer en andere prominente aanwezigen voor onze microfoon.

Sportieve versterking

Glen Saeremans en Stive Bertrand bevestigden hun komst vorig seizoen al. Daar komt nu ook nog Arne Colson (zoon van!) bij. Achter de schermen blijven we naarstig verderzoeken naar vers spelersbloed. We hopen om jullie snel nog een paar nieuwe gezichten te mogen voorstellen. Hou onze facebookpagina en onze website in het oog, want we verwachten dat binnenkort opnieuw enkele ‘contracten voor het leven’ ondertekend zullen worden.

Sponsors niet vergeten

Onze vereniging is sterk verankerd met de lokale economie. Door de uitzonderlijke omstandigheden, in het bijzonder voor de horecasector, besliste Studax om alle sponsorovereenkomsten met cafés en restaurants te laten doorlopen tijdens het nieuwe voetbalseizoen.

Santé

Laat ons tot slot klinken op ieders gezondheid en op een ‘grand cru’ Studax-jaar. En hoe kunnen we dat beter doen dan met een glas uitstekende wijn, die je nog tot 1 juli bij ons kan bestellen!

Studax leeft. Leve Studax!