Skip to main content

Studax mocht de eerste ‘Hommelfootcup’ afsluiten en speelde -net als alle KFC-jeugdploegen- tegen de zuiderburen van Steenvoorde. De thuisploeg begon prima en creëerde al snel enkele doelrijpe kansen. De vraag was niet of, maar wanneer Studax de score zou openen. En zoals dat dan vaak gaat valt de goal aan de overkant. Op een zeldzame tegenaanval verraste Steenvoorde vriend en vijand met een achterwaartse kopbal. 2’ later moest doelman Robin knap redden op een al even knap schot. Toch was het Studax die voor het meeste gevaar bleef zorgen. Afgevaardigde Henk voerde doorlopend wissels uit, waardoor de Fransen nu ook fysiek werden weggedrukt. Nog voor de rust kon Tjorven knap de gelijkmaker scoren.

Na de pauze hetzelfde spelbeeld. Onder een stralende zon bleef het Studax-aanvallen regenen en Steenvoorde moest nu naar adem happen. De 2-1 kwam er na een misverstand tussen een verdediger en de keeper van de bezoekers. De rood-gelen kregen nog enkele mooie kansen en ook Steenvoorde slaagde er tijdens een tiental goede minuten in om enkele prikjes uit te delen. Tegen het einde van de match kreeg Studax meer en meer ruimte. De wedstrijd werd gespeeld op het eerste terrein van KFC en de Steenvoordse veteranen konden dit niet blijven belopen. Goals van Silvester en Marc beslisten uiteindelijk over deze faire en aangename oefenwedstrijd. 4-1. Studax sluit hiermee de voorbereiding af en lijkt klaar voor de competitie volgende zondag.